savoydolmere m grillede pastinakker

savoydolmere m grillede pastinakker

kåldolmere.4

________________________________________________________________________________________________________________________________

vælg selv kålen

Savoykål er en smuk kål med de krøllede blade og markante ribber. Derfor er den valgt til disse dolmere, men du kan sagtens bruge hvidkål, rødkål eller spidskål i stedet.

Jeg har brugt grillet pastinak som fyld. Har du ikke tid til at grille rodfrugten, så kog den i stedet. Skær roden i små terninger og kog dem 4-5 minutter. Det går fint, men pastinakken får en mere fortættet smag ved at blive grillet med siruppen.

.

savoydolmer.3

savoydolmere.3

savoydolmer.1

savoydolmer

____________________________________________________________________________________________________________________________________

100 g sorte eller hvide ris, evt. vilde ris

50 g mandler

200 g pastinak

blåbær- eller ahornsirup

ca. 100 g rasp

2 tsk tørret timian

2 tsk tørret oregano

ca. 1 dl sojafløde eller anden fløde

1-2 spsk tamari (soja)

evt. 1 æg (eller 1-2 spsk HUSK hvis du er veganer)

12-14 blade savoykål

ca. 1 dl grøntsagsbouillon

olivenolie

 

Kog den valgte ris ifølge instruktionen på pakken. Afdryp og afkøl risene.

Hak mandlerne fint og rist dem gyldne på en tør pande.

Skær pastinakken i ca. ½ cm tykke skiver på langs. Læg skiverne på en bageplade og pensl dem med sirup.

Sæt pastinakkerne under grillen og grill dem gyldne på begge sider. Afkøl dem og skær dem i små terninger.

Rør en fars af rasp, krydderurter og fløde. Bland mandler og pastinakker i. Tilsæt evt. mere fløde, hvis farsen er for fast.

Smag godt til med peber og tamari.

Hvis du spiser æg, kan du røre et æg i farsen, så holder den bedre sammen.

Er du veganer og tilsæt 2 spsk HUSK + lidt ekstra væde.

Tag forsigtigt det ønskede antal blade af savoykålen og læg dem i kogende vand. Kog dem et par minutter.

Afdryp bladene og skær det nederste grove stykke af bladribben i midten.

Fordel fyldet i bladene og fold dem godt sammen.

Læg dolmerne i et lavt ovnfat fad og hæld lidt bouillon i fadet.

Pensl  pakkerne med olie og sæt dem i en 200 grader varm ovn 15-20 minutter, til overfladen er gylden.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

savoydolmer.2

.

spicy tomatsalsa

tomatsalsa.spicy

Du kan fx servere en tomatsalsa til savoydolmerne. Klik på billedet, så får du opskriften.

Du kan også vælge en helt almindelig tomatsovs.

.

Hvis du vil printe opskriften ud, så tryk på print & PDF nedenfor. Så kan du klikke billederne væk.

~ by kodfrifredag on 3. January 2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: