ugens menu uge 1 2014 – grøn start på det nye år

alle opskrifter er til 4 personer

___________________________________________________________________________________________________________________________

8. januar 2014

__________________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

m a d  i  p a k k e 

.

.

små kålpakker i kokosmælk

kålpakker m radicchio

I denne uge har jeg foreslået dolmere af savoykål, men jeg vil også lige gøre opmærksom på disse små spidskålspakker med fyld af quinoa.

Dolmerne kan laves med enten spidskål, hvidkål, rødkål eller radicchiosalat. Klik på billedet, så får du opskriften.

.

______________________________________________________________________________________________________________________________

7. januar 2014

______________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

d e n  g o d e  g r ø n n e  k å l

.

.

grønkål

den grønne vitaminpille

Grønkål har gennem århundreder hjulpet danskerne gennem en vitaminfattig vinter.

Det er stadig værd at spise masser af grønkål. Jeg er i gang med flere retter med grønkål i øjeblikket. Bl.a. en “lasagne” med kartofler og grønkål. En anden god måde at spise grønkål på er at lave grønkålspesto. Pestoen kan spises som tilbehør til mange slags retter, fx postejer og frikadeller.

.

grønkålschips

En anden lækker måde at anvende grønkål på er at bage dem til “chips”.

Pensl små stykker grønkål med lidt olie og drys med lidt salt.

Læg stykkerne på en bageplade og sæt dem i en 190 grader varm ovn 6-8 minutter. Så har du nogle helt anderledes og sunde chips.

Hold øje med ovnen. Grønkålen bliver hurtigt brændt.

.

________________________________________________________________________________________________________________________________

6. januar 2014

________________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

h v e r d a g s m a d

.

.

smukt og lækkert til hverdag

Hverdagsmad lyder rigtig kedeligt: farveløs mad smækket på bordet i en gryde, tænker man automatisk.

Men sådan behøver det ikke at være. Indsatsen er den samme, hvadenten du vælger gode råvarer og serverer maden smukt, eller hvis du gør det modsatte. Og da vi jo i første omgang spiser med øjnene, er det vigtigt at servere selv den enkleste ret på en smuk måde.

En god hverdagsret her i januar er texas pilaff. Den er både sund og smuk – og så smager den dejligt!

Klik på billedet, så får du opskriften.

Får du noget til overs af retten, er det fint som fyld i en snackpeber.

.

texas pilaff

texas pilaff.2

.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

5. januar 2014

___________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

p i n d e m a d  e r  s l a n k e m a d

.

.

spis med pinde

ris sushi

Når man spiser med pinde, tager man små bidder. Man når at nyde maden og finde ud af, hvornår man er mæt. Derfor er pindemad en vældig god idé som slankekur.

I Kina begyndte man at spise med pinde allerede et par tusind år før vor tidsregning. Og kineserne valgte pindene, fordi de aldrig har har haft ret meget brændstof til rådighed. Derfor blev maden tilberedt i små stykker, som blev lynstegt for at spare på træet.

I dag forbruger man 45 milliarder spisepinde om året i Kina. Og det er en meget stor miljøbelastning. Det kræver således 25 millioner fuldt udvoksede  træer at levere pindene!

Jeg bruger lakerede spisepinde, som kan vaskes og bruges igen og igen.

Hvis du har lyst til at lave sushi, som traditionelt serveres sammen med ugens suppe nedenfor: misosuppen, så prøv disse fordanskede ruller med grøntsager som omslag i stedet for tang. Jeg kalder dem squashi.

.

grøntsagssushi

squashi.

__________________________________________________________________________________________________________________________________

4. januar 2014

______________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

s l a n k e m a d

.

.

100% sikker slankekur

Januar er måneden, der boomer med slankekure. Rigtig populære er 4-ugers kure eller andre tidsbestemte kure.

Glem alt om det. Kiloene kommer krybende, når man igen spiser “normalt”, og det er ligegyldigt hvor meget du sulter dig, eller hvilke mærkværdige produkter, du spiser.

Jeg kan til gengæld love en kur, der virker. Hvis du spiser efter opskrifterne på denne blog, er jeg sikker på, at du som en start vil tabe dig. Derefter du vil holde vægten. Og det sker samtidig med, at du kan spise næsen ubegrænset.

Siden jeg blev vegetar for mere end 40 år siden, har jeg vejet omkring 60 kg. Somme tider taber jeg et kilo eller to, andre gange tager jeg et kilo eller to på – men vægten stabiliserer sig automatisk. Og hertil skal lægges, at jeg elsker både mayonnaise og smør. Jeg spiser det blot i moderate mængder.

.

chili sin carne

chili sin carne 1

Her er en ret, som smager dejligt, og som mætter.  Klik på billedet, så får du opskriften.

Hvis du skal tabe dig, er det vigtigt, at du ikke sulter. Spis mad med proteiner som bønner, linser og kornprodukter samt masser af grøntsager.

Der ligger mere end 600 opskrifter her på bloggen, så du har ideer til hele året. For min kur er livslang. Det slanke og sunde liv klares ikke på 4 uger.

.

________________________________________________________________________________________________________________________________

3. januar 2014

_____________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

 g o d t  f r a  s t a r t  i  d e t  n y e  å r

.

.

kaloriefattig velsmag fra Østen

Det er oplagt at starte det nye år med en absolut kaloriefattig suppe, som tilmed er lynhurtig og velsmagende. Suppen laves med misopasta, som er et supersundt produkt fra Østen. Læs mere om miso under opskriften.

Nu har vi spist festmad i flere uger, så jeg vil i januar komme med kalorielet og lækker hverdagsmad.

.

lakskåle m rispasta

misopasta______________________________________________________________________________________________________________________________

der er også pakker i januar

Hovedretten er kåldolmere med fyld af grillet pastinak.

Jeg har valgt den smukt grønne savoykål, men du kan også bruge hvidkål, rødkål eller spidskål.

.

savoyblade

pastinakker.bagte.2

savoydolmer

savoydolmer.1

_________________________________________________________________________________________________________________________________

en lille pakke med stor smag

savoydolmere.3

.

____________________________________________________________________________________________________________________________

.

_____________________________________________________________________________________________________________________________

.

u g e n s  m e n u

.

_________________________________________________________________________________________________________________________________

misosuppe m forårsløg

miso i lakskåle

En opkvikkende suppe lavet på 5 minutter. Der er ingen undskyldning for ikke at spise sundt!

Klik på billedet, så får du opskriften.

______________________________________________________________________________________________________________________________

savoydolmere m grillet pastinak

kåldolmere.4

Selv om det er januar, kan vi sagtens nyde en lille pakke.

Klik på billedet, så får du opskriften.

__________________________________________________________________________________________________________________________________

~ by kodfrifredag on 3. January 2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: