kokosgratineret blomkål

kokosgratineret blomkål

kokosgrat.blomkål.2___________________________________________________________________________________________________________________________

kål med kokoslåg

Den gode gamle blomkålsgratin er her optimeret med kokosmælk og kokoslåg.

Vælg endelig økologisk blomkål. Blomkål og broccoli er et par grøntsager, der sprøjtes intensivt.

.

spirer.papir m skrift

kokosgrat.blomkål.1.

_____________________________________________________________________________________________________________________________

1 blomkålshoved, ca. 1200 g

200 g grønkål

4 dl kokosmælk

4 æg

salt, peber

2 tsk reven muskatnød

eller

1-2 chili + 2 fed hvidløg

1 dl reven kokos eller kokosmel

1 dl rasp

4 spsk olivenolie

kogte sorte ris eller ristet rugbrød

 

Del blomkålshovedet i buketter. De skal ikke være for små. Brug så meget af hovedet som muligt. Skær stokken i terninger og snit de pæneste grønne blade.

Fjern ribberne fra grønkålen.

Kom blomkålen i kogende vand og lad vandet koge op. Tilsæt grønkålen og sluk for varmen. Lad gryden stå et øjeblik og afdryp derefter kålen. Gem kogevandet til en suppe eller drik det.

Snit grønkålen.

Pisk kokosmælken sammen og pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk hviderne stive.

Hvis du vil have en dansk udgave af retten så tilsæt reven muskatnød samt salt og peber.

Hvis du vil have en lidt mere eksotisk udgave så tilsæt hakket chili efter smag og presset hvidløg samt salt og peber.

Vend hviderne i kokosmælken og vend blandingen i grøntsagerne.

Læg retten i et ovnfast fad og drys med reven kokos eller kokosmel og rasp. Dryp med lidt olie og sæt fadet i en 200 grader varm ovn.

Bag gratinen 30-35 minutter eller til overfladen er gylden.

Servér ristet rugbrød til gratinen, hvis du har valgt reven muskatnød. Servér ris, gerne sorte, hvis du har valgt chili.

Du kan også give en kartoffelsalat til gratinen.

Drys evt. gratinen med sprøde grønkålschips.

_______________________________________________________________________________________________________________________________

kokosgrat.blomkl

___________________________________________________________________________________________________________________________

Hvis du vil printe opskriften ud, så tryk på print & PDF nedenfor. Så kan du klikke billederne væk.

_____________________________________________________________________________________________________________________________

~ by kodfrifredag on 16. January 2014.

8 Responses to “kokosgratineret blomkål”

  1. Wowww denne glæder jeg mig til at prøve. Har udskrevet og lagt parat. :)
    Takker og ha´ en dejlig dag Kirsten
    Knus fra Wanda

  2. Hej Kirsten!
    Gud, hvor ser den lækker ud!
    Den skal snart igennem min mave, men lige omtrylles en smule, du ved, ingen æg her ;-)
    Igen tusind tak for inspirationen!
    Kh
    Sonja

    • Hi Sonja,
      Selv tak. Jeg er glad for at du kan bruge inspirationen. Og du kan sagtens erstatte æggene af æggeerstatning. Du har sikkert en foretrukken. Rigtig god fornøjelse med gratinen!
      Kh
      Kirsten

  3. Hej Kirsten, den ser lækker ud, den skal serveres for gæster i næste uge. Hvor mange pers. er dine retter ca til..? KH Tina

    • Kære Tina, Retterne på bloggen er altid til 4 personer, men som regel kræver hovedretterne tilbehør af en eller anden salat. Som jeg skriver under gratinen så vælg en kartoffelsalat eller en salat med korn. Tilbehør af ristet rugbrød er også godt.
      Til gæster tænker jeg, at du også serverer en lille forret eller dessert. Så skulle det passe, for selve gratinen er ikke tung mad.
      God fornøjelse. Jeg håber, det vil smage!
      Kh
      Kirsten

  4. Kære Kirsten. Jeg har i øjeblikket stor hjælp og nydelse af din bog Det helbredelse køkken. Jeg passer på fedtindtagelsen, men tænker jeg i denne skønne opskrift måske kan skifte kokosmælken ud med soyamælk eller måske halvt soyamælk og soya-cousine. Retten vil naturligvis ikke længere have den cremerne kokossmag…jeg tænker mest på fedtet.
    Kh -og tak for en vidunderlig hjemmeside.det hjælper en ‘forhåbentlig snart omvendt” godt igang.
    Gitte

    • Kære Gitte, Hvor er jeg glad for at høre, at du har glæde af bogen. Og jo: du kan sagtens bruge sojamælk eller rismælk i stedet for kokosmælken, eller erstatte halvdelen, som du selv foreslår. Du kan også bruge nogle spsk HUSK, hvis du vil undgå æggene, men konsistensen bliver naturligvis noget anderledes.
      Jo mere grønt du spiser, desto mere kan du tillade dig at “synde” med lidt sojafløde eller kokosmælk.
      Tak også for rosen. Det luner altid! Og så er det også inspirerende for en “missionær” at høre, at du snart er “omvendt”. Men spiser man de fleste dage meget grønt og groft, kan man jo som sagt sagtens synde engang imellem. Det handler jo også om nydelse og livsglæde. Fortsat god fornøjelse med den grønne mad.
      Kh
      Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: