grønkåls- og kartoffellasagne

grønkåls- og kartoffellasagne 

grønkåls- og kartoffelgratin.a

Denne lag-på-lag-ret er noget af det enkleste, billigste og nemmeste, man kan spise. Samtidig er retten fyldt med vitaminer, mineraler og proteiner.

Du kan vælge, om proteinerne skal komme fra kikærter eller ost. Hvis du holder af pasta, kan du også lægge lasagneplader mellem lagene.

Læserne efterlyser tit enkle hverdagsretter. Her er en af dem.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

grønkål er det nye sort

grønkål Hans

Efter at vi har taget rodfrugterne til os, er kålen også kommet ind i varmen. Og netop i denne vinter er det blevet vildt in med grønkål. Det er et rigtig klogt valg! Grønkål er supersundt.

.

1535655_10152120466243908_1113080517_n

_______________________________________________________________________________________________________________________ 

300 g grønkål

½ kg kartofler

100 g løg

4 fed hvidløg

3 spsk olivenolie

2 tsk tørret timian

2 tsk tørret merian

1 tsk tørret stødt rosmarin

400 g hakkede tomater i karton eller på glas/dåse

1/2 l kogte kikærter, evt. 2 dåsr – eller

        150 g gedeost i rulle, mozzarella eller vegansk ost

salt, peber

2 dl sojafløde eller anden fløde

1 dl grøntsagsbouillon

3 tsk maizenamel

½-1 tsk reven muskatnød

evt. dild eller anden krydderurt

 

Fjern de midterste grove ribber fra grønkålen. Kog kålen i kogende, letsaltet vand 2 minutter. Afdryp kålen.

Skær kartoflerne i meget tynde skiver. Brug et mandolinjern.

Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til løgene er klare. Tilsæt krydderurterne og tomaterne. Kom et drys salt og peber i gryden og lad sovsen simre under låg 8-10 minutter. Smag til med salt, peber og sukker.

Skær osten i tynde skiver.

.

grønkåls- og kartoffellasagne.e

grø nkåls- og kartoffellasagne.f

grønkåls- og kartoffellasagne.d

grønkåls- og kartoffellasagne.c

__________________________________________________________________________________________________________________________________

Smør et lavt ovnfast fad med olie og læg et lag kartofler taglagt i fadet. Læg et lag grønkål over samt 1/3 af kikærterne eller af osten. Bred halvdelen af tomatsovsen ovenpå. Læg endnu et lag af hver ting. Afslut med et lag kartofler øverst.

Drys med salt og peber på hvert kartoffellag.

Læg folie over fadet og sæt det i en 200 grader varm ovn 25 minutter.

Bring sojafløden i kog. Rør maizenaen ud i bouillonen og hæld det i gryden. Pisk i ”sovsen” til den tykner. Smag til med reven muskatnød, salt og peber.

Fjern folien fra fadet og bred den hvide sovs ud over kartoffellaget. Bag lasagnen færdig, endnu ca. 20 minutter, eller til overfladen er gylden.

Drys evt. med en frisk krydderurt.

.

___________________________________________________________________________________________________________________________________

grønkåls- og kartoffellasagne.b

_________________________________________________________________________________________________________________________

Hvis du vil printe opskriften ud, så tryk på print & PDF nedenfor. Så kan du klikke billederne væk.

~ by kodfrifredag on 23. January 2014.

8 Responses to “grønkåls- og kartoffellasagne”

  1. Tusind tak, genial ret

  2. Du skriver, det er en enkel hverdagsret. Det vil jeg ikke give dig ret i. Det tager omk. 1 time at forberede det hele. Men den smagte godt. Blot undrede det mig, at min mand og jeg næsten spiste op! Der ville ikke have været til en ekstra person med de vægtangivelser, du angiver. Er de beregnet til 4 personer?

    • Kære Jette, Tak for din hilsen. Det med portionsstørrelserne er en smule vanskeligt. Jeg forsøger at ramme så godt som muligt, men det er muligt at jeg skal forhøje mængden i denne opskrift en smule.
      Jeg plejer at gå ud fra, at man spiser enten en forret eller en mættende salat til hovedretten.
      Men jeg er glad for, at du og din mand kunne lide grønkålslasagnen.
      Kh
      Kirsten

  3. Hej Kirsten.
    Tak for en virkelig laekker opskrift – igen :-)
    Jeg undlod osten og brugte kikaerter i stedet for, det er en rigtig god ide og vi savnede slet ikke osten. Vi var 4 personer og der er rester i overskud, jeg havde dog ogsae lavet en salat til. Sae jeg synes dine maengeangivelser er helt perfekte.
    Kh
    Annette

    • Kære Annette, Mange tak for din hilsen. Den er jeg rigtig glad for. Dels fordi du kan lide retten, men også fordi du melder tilbage om mængdeangivelserne. Det er faktisk meget vanskeligt at være præcis med målene, for nogle spiser meget, og andre spiser lidt. Jeg forsøger at være i midten. Jeg synes også selv, at det fungerer godt med kikærter, men nogle elsker jo ost!
      Kh
      Kirsten

  4. nej hvor smagte den godt. vi lavede både en med gedeost og en med alm. ost. begge var gode.

    • Kære Birgitte, Hvor er det dejligt at høre. Somme tider, når man prøver flere muligheder, opstår det noget helt nyt!
      Solskinshilsener fra Marokko (undskyld!).
      Kh
      Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: