pistaciefarserede porrer m blå bagte kartofler

pistaciefarserede porrer m blå bagte kartofler

 farserede porrer

Jeg faldt lidt tilfældigt over de blå kartofler i Torvehallerne i København, men det er ikke alle steder, man kan købe blå kartofler, og du kan sagtens bruge de almindelige hvide som tilbehør til denne ret.

Ligesom de hvide kartofler stammer de blå fra Peru og de omkringliggende områder i Andesbjergene. De blå kartofler smager lidt anderledes og har en lidt anden konsistens end de hvide.

Hvis du bruger hvide kartofler, kan du også bage dem i ovnen som pommes frites.

____________________________________________________________________________________________________________

blå kartofler

farserede porrer.1

__________________________________________________________________________________________________________

4 meget tykke porrer (eller 8 tyndere)

50 g skalotteløg

2 fed hvidløg

olivenolie

50 g pistacienødder (eller andre nødder, mandler etc.)

50 g sojaflager (eller andre flager som spelt, havre, rug etc.) – sojaflager fås i helsekostbutikker

1 spsk tørret timian

2 spsk hakkede kapers

1 økologisk citron

50 g rasp

ca. 2 dl sojafløde eller anden fløde

2 spsk tamari

evt. 2 spsk tørrede kantareller (kan udelades)

¾ kg blå kartofler (eller alm. kartofler)

 

Fjern det øverste grønne af porrerne til det punkt, hvor porren hænger sammen. Gem det grønne til en suppe eller sammenkogt ret.

.

porrer rå

sojaflager

___________________________________________________________________________________________________________

Læg porrerne i kogende vand og kog dem 4 minutter. Hvis du ikke har en gryde, der er stor nok, så kog porrerne i en pande.

Lad porrerne afkøle lidt og skær dem igennem på langs. Fjern det meste af indmaden og hak det. Hak også løg og hvidløg.

Svits hakkede porrer, løg og hvidløg i et par spsk olie. Hæld grøntsagerne i en skål.

Hak nødderne og tilsæt dem sammen med sojaflager, timian, kapers og 1 spsk reven citronskal. Bland raspen i og rør fløden i farsen. Lad farsen stå 5-10 minutter og vurdér konsistensen. Måske skal der tilsættes lidt mere fløde eller lidt mere rasp. Farsen skal hænge sammen (hvis du spiser æg, kan du tilsætte 1 æg).

Smag til med tamari, lidt citronsaft samt peber.

Top farsen op i de udhulede porrer og læg dem i en ovnfast form. Hæld ca. 2 cm vand i formen.

Hvis du bruger kantareller, så knus dem med kagerullen og drys dem på porrerne. Eller drys med lidt rasp. Dryp porrerne med olivenolie.

.

ubagte og bagte porrer

farserede porrer.5

farserede porrer.4

__________________________________________________________________________________________________________

Skrub kartoflerne helt rene og læg dem i en bageform. Vend dem i lidt olivenolie.

Sæt både porrer og kartofler i en 200 grader varm ovn. Bag begge dele ca. 20 minutter.

Porrerne skal være gyldne og kartoflerne møre. Det er muligt, at kartoflerne skal have 10-15 minutter længere, afhængig af størrelsen. Sæt dem evt. i ovnen lidt tidligere end porrerne.

.

blå kartofler.1

.

Du kan også vælge helt almindelige kartofler og evt. bage dem som pommes frites, så skal de kun have ca. 15 minutter.

Giv evt. også en kornsalat til porrerne.

___________________________________________________________________________________________________________

farserede porrer.3__________________________________________________________________________________________________________

Hvis du vil printe opskriften ud, så tryk på print & PDF nedenfor. Så kan du klikke billederne væk.

~ by kodfrifredag on 20. February 2014.

4 Responses to “pistaciefarserede porrer m blå bagte kartofler”

  1. Wauw, hvor ser det godt ud – måde maden, anretningen og stellet.

    – Anne

  2. Det er jo den jeg fik lavet og wowwwww hvor var den god – Tak kære Kirsten. Håber du nyder dit kokkeskole ophold :)
    Kom hel og rask hjem igen
    Knus Wanda

    • Søde Wanda!
      Tak for alle dine hilsener. Dejligt at høre, at du kunne lide de fyldte porrer.
      Faktisk ER jeg hjemme fra Marokko igen, og det var en dejlig tur.
      Pas godt på dig selv.
      Knus fra Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: