marokkanske brød

 marokkanske brød

 marokkanske brød.3

.

det daglige brød 

Marokko.brød.2

Marokko.bageri.2

____________________________________________________________________________________________________________

brød er helligt for marokkaneren

Brød er helt essentielt for marokkanerne, og disse flade, runde brød er typiske i Marokko.

Brød er altid friskt i Marokko. Ofte køres nybagt brød ud til de små kiosker og andre små udsalgssteder i souqen 3-4 gange om dagen.

Brød er også helligt for marokkaneren. Der er stadig fattigdom i landet, og mange af dem, der måske nu kan spise sig mætte, kan endnu huske sulten og manglen på brød. Derfor fletter de livligt snakkende kvinder små bønner og taksigelser til Allah ind i æltningen, der anses som en nærmest hellig handling.

Dette runde brød vil ofte i Marokko være drysset med fint knuste hvedekerner. Hvis du har mulighed for at knuse  hvedekerner, så drys gerne med dem i stedet for sesamfrøene.

.

Marokko.brød.5

Dejen skal ikke æltes, men den skal lægges dagen før – eller mindst 12 timer før du vil bage.

_____________________________________________________________________________________________________________

Marokko.brød.6___________________________________________________________________________________________________________

dejen bæres til bageren

Marokko.kv.m.brød

I mange marokkanske husholdninger lægger man dejen til de uundværlige brød om aftenen, lader dejen hæve natten over og bærer den til bageren om morgenen.

De færdige brød hentes så senere på dagen. Hver familie har sit mærke. Det kan være et fingeraftryk, et stempel eller et specielt snit i dejen. Så er man altid sikker på at få sit eget brød med hjem.

______________________________________________________________________________________________________________

1 tsk gær

3 ½ dl koldt vand

2 tsk salt

½ tsk råsukker

150 g fuldkornsmel

100 g sigtet speltmel

ca. 200 g hvedemel

sesamfrø til drys

Rør gæren ud i vandet. Sørg for at gæren er helt opløst. Tilsæt salt og sukker.

Rør fuldkornsmel og speltmel i væden og tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. Rør så meget mel i, at dejen slipper skålens sider. Men dejen skal ikke være så fast, at den kan æltes.

Sæt dejen tildækket i stuetemperatur i mindst 12 timer.

Hæld dejen ud på et godt meldrysset bord og fold den sammen tre-fire gange fra hver side. Brug en bagespatel og så meget mel, at dejen bliver håndterlig.

Del dejen i ca. 8 portioner og tril dem til runde kugler.

Læg dejkuglerne på bagepapir på en bageplade. Sørg for god plads mellem kuglerne, da de vil flade lidt ud til runde brød med en diameter på 11-12 cm.

Dæk brødene med et klæde og lad dem efterhæve ca. 1 time.

Sæt en bageplade i ovnen og tænd den på 250 grader.

Tag bagepladen ud af ovnen, når temperaturen er nået (pas på fingrene, pladen er varm!) og træk forsigtigt de hævede boller over på den varme plade.

Drys med lidt sesamfrø og tryk dem ned i dejen med en våd bagepensel.

Sæt pladen i ovnen og bag brødene 15-20 minutter.

______________________________________________________________________________________________________________

marokkanske brød.1

____________________________________________________________________________________________________________

Hvis du vil printe opskriften ud, så tryk på print & PDF nedenfor. Så kan du klikke billederne væk.

______________________________________________________________________________________________________________

~ by kodfrifredag on 27. February 2014.

2 Responses to “marokkanske brød”

  1. Jeg bager altid med surdej og en lille smule gær og sætter dejen på køl til næste morgen, hvor den så bliver til boller eller brød. Kan jeg bruge min surdej til disse brød, tror du? Eller passer det ikke sammen?

    Hilsen
    Lisbet

    • Kære Lisbet,
      Tak for din hilsen. Du kan sagtens bruge surdej nøjagtig som du plejer sammen med en lille smule gær. Disse brød er virkelig nemme, så jeg er næsten sikker på, at du får et godt resultat.
      Kh Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: