marokkansk bønnetagine m artiskokker

marokkansk bønnetagine m artiskokker

 bønnetagine m artiskok1.

En tagine er en gryde med et konisk låg, hvor man tilbereder maden over gasblus eller åben ild.

Tagineretter – eller gryderetter – er almindelige i Marokko, og det er mad, der både smager og som er hurtigt tilberedt.

I denne bønnetagine er der artiskokker. I Marokko vil man på markedet købe friske artiskokker, men jeg tror, det bliver for besværligt for de fleste i Danmark, så jeg foreslår, at man bruger artiskokker på glas.

Taginen laves på under 20 minutter, hvis du har kogte bønner i fryseren – eller bruger bønner på dåse.

_________________________________________________________________________________________________

bønnetagine m artiskok.3

Marokko.taginer

_________________________________________________________________________________________________

200 g  bønner (kidney-, hvide eller brune bønner)

250 g løg

4 spsk olivenolie

2 tsk spidskommenfrø

1 tsk korianderfrø

½ tsk knuste kardemommefrø

2 tsk stærk paprika

2 tsk gurkemeje

3 tsk kanel

1 spsk reven ingefær

600 g squash

1 dåse hakkede tomater

1 glas artiskokker (gerne grillede)

salt, peber, råsukker

citronsaft

koriander eller persille

.

Udblød bønnerne natten over og kog dem i nyt vand 20-30 minutter afhængig af type. Bid i en bønne efter 20 minutter for at mærke, hvor længe bønnerne endnu skal koge.

Afdryp bønnerne, når de er møre.

Skær løgene i tynde både.

Varm olien op i en gryde og svits alle krydderierne og den revne ingefær, til det begynder at dufte. Tilsæt løgene og svits dem, til de er gyldne.

Skær squashene i terninger og kom dem i gryden sammen med tomaterne. Tilsæt et drys salt, sukker og peber. Bring retten i kog.

Tilsæt artiskokker og bønner. Lad taginen simre 4-5 minutter og smag til med salt, peber, citronsaft og evt. flere krydderier. Vurdér om der skal lidt mere væde i (vand eller bouillon)

Drys med klippet grønt ved serveringen og giv couscous med tørret frugt til bønnetaginen.

.

Marokko.krydderier.1

Marokko.rsselhanut

________________________________________________________________________________________________

ras el hanut

er det foretrukne krydderi i Marokko. Hver familie har ofte sin egen blanding, som kan bestå af helt op til 28 forskellige krydderier. Nogle af dem er brugt i denne ret, men du kan sagtens udelade nogle af dem. Brug krydderierne efter smag og behag.

.

couscous m frugt

Spis gerne couscous med tørrede frugter og mandler til bønnetaginen.

__________________________________________________________________________________________________

bønnetagine m artiskok.2__________________________________________________________________________________________________

Hvis du vil printe opskriften ud, så tryk på print & PDF nedenfor. Så kan du klikke billederne væk.

_________________________________________________________________________________________________

~ by kodfrifredag on 6. March 2014.

3 Responses to “marokkansk bønnetagine m artiskokker”

  1. Hej Kirsten

  2. Hej Kirsten !
    Har helt glemt at fortælle dig, at din sidste varme opskrift fik jeg lavet med stor succes – altså ikke hel som din opskrift, men meget derhen af.
    Kan desværre ikke lige huske rettens navn, kan kun huske jeg fik den lavet og den smagte fantastisk godt.
    Tak for alle dine opskrifter, som jeg fortæller vidt og bredt om til alle der vil høre.
    Tak for dit altid gode humør.
    Tak for dig
    Stort knus fra Wanda

  3. Glemte at jeg skal sætte et hak i firkanten :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: