salat af glaskål m. ristede sesamfrø

salat af glaskål m. ristede sesamfrø

glaskålsalat

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

glaskål

er en salat med “antennerne” ude! Den er mild med en knasende struktur. Glaskål kan erstattes af majroer.

glaskål.stykker

 glaskål

 

 

 

 

 

 

 

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2 glaskål eller majroer

6-8 blomster og blade af tallerkensmækker (kan erstattes af rødbedeblade eller spinat)

evt. 2 grønkålsblade

4 spsk sesamfrø

2 fed hvidløg

1 spsk olivenolie

 

 

dressing:

2 spsk olivenolie

1 spsk ristet sesamolie 

ca. 2 spsk citronsaft

 

Skær glaskål eller majroer i meget tynde skiver på et mandolinjern. Arrangér skiverne på et fad.

Drys med blomster og grønne blade. Evt. også med bittesmå stykker grønkål.

Rist sesamfrøene gyldne sammen med presset hvidløg i olien. Drys frøene på salaten. 

Rør dressingen sammen og smag til med salt, peber, citronsaft og måske et nip sukker.

Dryp dressingen over salaten.

.

Hvis du får glaskål til overs, kan du bruge den i en linseret med glaskål og tørrede tomater.

.

glaskålsalat.2

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Hvis du vil printe opskriften ud, så tryk på print & PDF nedenfor. Så kan du klikke billederne væk.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

~ by kodfrifredag on 1. April 2014.

7 Responses to “salat af glaskål m. ristede sesamfrø”

  1. Uhmm Kirsten. Tror aldrig jeg har smagt glaskål eller majroer.
    Har jo ikke vidst hvordan de skulle bruges. :)
    Fortsæt bare med opskrifter med noget ikke normalt :)
    Knus og tak

    • Kære Wanda, Glædelig påske og undskyld at jeg først svarer nu, men jeg er lige kommet hjem efter to uger i Iran.
      Spændende! Jeg skal nok forsøge at finde “sjældne” retter med “sjældne” grøntsager! Kh Kirsten

      • jamen så velkommen hjem din rendemaske :)
        Håber du hyggede dig.
        Glaskålen er jeg ikke så begejstret for. Når den er udskåret til råkost, så smager den anderledes 2. og 3. dagen. Måtte smide resten ud.
        Ja jeg vil glæde mig til nye grøntsager at prøve.
        Rigtig god påske kære Kirsten
        Knus fra Wanda

      • Hi igen Wanda, Jamen du skal ikke lave råkost til tre dage ad gangen! Salaten skal laves frisk hver dag. Det er hurtigt at skære skiver af glaskålen, så det kan du sagtens klare!
        Kh Kirsten
        PS: jo tak, turen til Iran var MEGET spændende!

      • Nååå sådan, så tager jeg den kål op til overvejelse igen Ha ha TAK

      • Godt Wanda. Du er en superkvinde! Ikke noget med at blive slået ud!
        Kh
        Kirsten

      • glemte at sætte et hak :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: