porrepaté

porrepaté

porrepate.4

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

paté eller frikadeller

Tv.: pateen er parat til at komme i ovnen.

Th.: porrefarsen kan også steges som frikadeller.

.

porrepate.ubagt

porrepate.frikadeller.1

 

 

 

 

 

 

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 .

¾ kg porrer

4 fed hvidløg

4 spsk olivenolie

50 g valnødder

200 g hytteost

100 g sojaflager (eller kornflager, evt. havregryn)

ca. 50 g rasp

1 spsk tørret, smuldret salvie

1 spsk tørret oregano

1 ½-2 dl sojafløde eller anden fløde

3-4 æg (kan erstattes af 3-4 spsk HUSK)

 

Rens porrerne grundigt. Brug så meget som muligt af den grønne top. Tag ca. 1/2 porre fra. Skær resten af porrerne i strimler og hak hvidløgene.

Svits begge dele i olien, til porrerne er bløde.

Hak valnødderne og rør dem i porrerne sammen med hytteost, sojaflager, rasp, krydderurter og fløde. Tilsæt også et drys salt og peber.

Lad farsen stå 5-10 minutter og vurdér konsistensen. Måske skal der lidt mere rasp eller fløde i.

Smag farsen godt til, også med krydderurterne.

Rør æggene i et ad gangen. Jo flere æg, du bruger, desto fastere bliver konsistensen i den bagte paté.

Kom farsen i en smurt bage- eller postejform.

Skær det resterende stykke porre i sammenhængende skiver og læg dem på pateen.

Læg folie over formen og sæt den i en 200 grader varm ovn 20 minutter. Fjern folien og bag pateen til den er gylden og fast, når du prikker i den med en finger, 30-40 minutter.

Du kan også stege frikadeller af farsen. Her vil 2 æg være passende.

.

både paté og frikadeller er velegnede som pålæg

porrepate.frikadelle

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

porrepate.1

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

Hvis du vil printe opskriften ud, så tryk på print & PDF nedenfor. Så kan du klikke billederne væk.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

~ by kodfrifredag on 3. April 2014.

2 Responses to “porrepaté”

  1. Hej Kirsten, tillykke med millionen, det er rigtig flot.
    I stedet for hytteost, som jeg ikke kan tåle, tror du så man kunne bruge sojamælk med revet fåre/gedeost i, som erstatning?

    Kærlig hilsen Sonja

    • Kære Sonja, Tak for lykønskningen!
      Ja, du kan sagtens bruge sojamælk og fåre/gedeost. Du skal så nok bruge lidt mindre sojamælk. Hvis du bruger sojafløde, vil jeg dog anbefale det i stedet for mælken.
      God fornøjelse og kh Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: