ugens menu uge 14 2014 – prægtig porrepaté

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

4. april 2014

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

m o d  e k s o t i s k e  g r y d e r

.

.

på vej til Iran

Jeg er på vej til et land, jeg aldrig har besøgt før: Iran. Det er spændende! Jeg håber at komme ind i mange køkkener og lette på grydelågene. Desværre er der i Iran meget kød på menuen, så måske må jeg nøjes med auberginer, granatæble og ris. Det vil vise sig.

Det bliver ikke muligt for mig at opdatere bloggen, mens jeg er væk, men jeg håber at komme hjem med mange lækre retter i rygsækken.

.

det islamiske museum i Doha

islamisk museum.2

På vej til Iran mellemlander jeg i den lille rige oliestat Qatar. Jeg har været der adskillige gange før og bl.a. besøgt det fantastiske, islamiske museum i Doha. Hvis du er på de kanter, så tag en overnatning i Doha og oplev dette overflødighedshorn af islamisk kunst. Det er mageløst.

Museet har også en delikat café. Her fik jeg engang denne linsesalat med små stykker gulerod, bladselleri og løg – med sennepsdressing. På toppen lå et smilende æg. Det var en lækker salat, måske lige lovlig proteinrig efter min smag, men man kan udelade ægget.

.

linsesalat fra Doha

linsesalat.qatar

.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

3. april 2014

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

t a k  a l l e  s a m m e n

.

flag

.

1 million besøgende

I går rundede kødfrifredag.dk 1 million besøgende! Det er jeg rigtig glad for og stolt over.

Jeg håber, det har været til glæde for alle produktionsdyr, for naturen og for dit helbred og dine smagsoplevelser.

Tak fordi du kiggede forbi.

________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

p o r r e r  p å  p a l e t t e n

.

.

porrer rå

.

porrerne klarer vinteren fint

Ligesom rodfrugter og kål, er også porrer stadig fine, selv om det er sidst på sæsonen.

Før i tiden blev porrer mest brugt i suppe, men den delikate grøntsag har mange andre gode anvendelsesmuligheder. Den er fx lækker i en porretærte, i en porre/kartoffeltærte, eller som farserede porrer – eller som her i en paté.

.

porrepaté med sprød salat

Ugens ret er en porrepaté med en sprød salat af glaskål (du kan også bruge majroer). Pateen er dejlig middagsmad – eller den kan spises som frokostret i den forestående påske med dens mange frokoster. En rest af pateen er også fin som pålæg i madpakken.

.

den ubagte og den bagte paté

porrepate.ubagt

porrepate.2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

paté – lækker som pålæg

porrepate.4

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

patéfarsen kan også steges som frikadeller

porrepate.frikadelle

porrepate.frikadeller.1

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

kål med antennerne ude!

glaskål

Får du glaskål til overs, så brug dem i denne opskrift med linser og tørrede tomater.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

tallerkensmækker giver farve og smag

glaskål.stykker

glaskålsalat.3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

u g e n s  m e n u

.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

porrepaté

porrepate.1

En paté er lækker mad både som middags- og frokostret – eller som pålæg. Og så kan en evt. rest fryses ned.

Klik på billedet, så får du opskriften.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

salat af glaskål m tallerkensmækker

glaskålsalat

 

Glaskål og majroer er et par grøntsager, der ikke så ofte står på menuen.

De små “roer” kan farseres, men de er også fine som råkost i en salat.

Klik på billedet, så får du opskriften.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

~ by kodfrifredag on 3. April 2014.

6 Responses to “ugens menu uge 14 2014 – prægtig porrepaté”

  1. Wow..
    1.000.000 – det er flot!
    Tillykke Kirsten – og held og lykke fremover! <3

  2. Stort tillykke! Tak for dine fantastiske velsmagende retter/opskrifter. Kh Tine

    • Rigtig mange tak, Tine. Og hvor er jeg glad for, at du kan lide mine opskrifter. Jeg håber, at jeg også fremover kan glæde dig!
      Kh Kirsten

  3. 1 million gange tillykke – hvor er det flot. Men det er jo også en flot og meget inspirerende side, og du er selv meget flittig med at tilføje nyt stort set hver eneste dag, så siden fremstår levende og aktuel.

    • Tusind tak for rosen, Merete. Den er jeg MEGET glad for. Jeg er jo vild med den her mad, så det er skønt, når andre også kan bruge den. Og det her med bloggen er også rigtig, rigtig sjovt!
      Kh Krsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: