iransk suppe med perlebyg

iransk suppe med perlebyg

iransk suppe m perlebyg

Denne mættende suppe med perlebyg – og måske et klassisk iransk brød – kan spises som hovedret, hvis portionen fordobles.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

iransk suppe m perlebyg.1

iransk suppe m perlebyg.2

 

 

 

 

 

 

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

100 g løg

2 spsk olivenolie

100 g perlebyg (kan erstattes af parboiled speltkerner)

2 tsk gurkemeje

tørret chili efter smag

8-10 dl grøntsagsbouillon

200 g kartofler

250 g tomater

1 spsk tomatkoncentrat

200 g gulerødder

2 stilke bladselleri

1 limefrugt

4 spsk yoghurt, evt. vegansk

1 bdt persille

 

Hak løgene og svits dem i olien, til de er klare.

Vask kernerne godt og kom dem i gryden sammen med gurkemeje, chili og bouillon.

Riv kartoflerne og skær tomaterne i terninger. Tilsæt kartofler, tomater og tomatkoncentrat. Læg låg på gryden og lad suppen simre 15-20 minutter.

Skær gulerødderne i halve skiver og snit bladsellerien (gem nogle blade til pynt). Hvis du vil bevare bid i gulerødder og selleri, så tilsæt dem først de sidste 5 minutter af kogetiden. Ellers kan du tilsætte dem sammen med de øvrige grøntsager.

Bid i et par kerner og mærk om de er møre. Tilsæt mere bouillon hvis suppen er for tyk.

Smag suppen til med limesaft, salt og peber. Hak persillen og rør halvdelen i suppen. Snit de resterende blade af sellerien.

Servér suppen portionsvis. Rør yoghurten flydende med lidt vand og sæt den på suppen. Drys med persille og bladselleri.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

iransk bygsuppe.4

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

spis iransk brød til suppen

iransk brød

Spis gerne suppen med det iranske brød, nan-e-barbari.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Hvis du vil printe opskriften ud, så tryk på print & PDF nedenfor. Så kan du klikke billederne væk.

~ by kodfrifredag on 24. April 2014.

4 Responses to “iransk suppe med perlebyg”

  1. Velkommen hjem fra Iran Kirsten og suppen derfra er vidunderlig!

  2. Hej Jeg er glad for dine opskrifter og dit nyhedsbrev – men i dine opskrifter står der altid ‘klik på print nedenfor og PDF’ Hvis jeg vil printe. Det vil jeg gerne, men jeg kan ikke se noget sted, hvor der står hverken print eller pdf og det undrer mig. Har du en ide om, hvordan det kan være? Venlig hilsenAnne-Vibeke Date: Thu, 24 Apr 2014 06:47:05 +0000 To: anne_vibeke@live.dk

    • Kære Anne-Vibeke, Tak for din hilsen. Det er dejligt at høre, at du kan bruge mine opskrifter. Men jeg kan ikke forstå, at du ikke kan finde stedet at “klikke” for at få kopier. Jeg har ganske vist en Mac, men det burde være det samme på alle computere.
      Du skal gå helt ned i bunden af opskriften. Her står først: Share this:
      E-mail print print og PDF (det er her du skal klikke)
      Reblog Like
      Længere nede er der mulighed for at skrive en kommentar. Jeg håber, du finder frem til det. Ellers må du alternativt kopiere teksten over i et word-dokument, men det er jo lidt besværligt.
      Kh Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: