glaseret tofu, nye kartofler og asparges m ramsløgsmayo

glaseret tofu, nye kartofler og asparges m ramsløgsmayo

glaseret tofu tekst

Her er en virkelig uprætentiøs ret – men ikke desto mindre delikat i al sin enkelthed med nye kartofler og nye asparges.

Nyd hver eneste smagsnuance og de friske råvarer.

Hvis du ikke har misopasta og de andre lidt specielle produkter til marinaden, så køb i stedet marineret tofu eller tofu med krydderurter.

_________________________________________________________________________________________________________________________

glaseret tofu glaseret tofu m asparges 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

tofu:

400 g tofu – læs evt. om tofu her

3 spsk misopasta

4-5 spsk kogende vand

1 ½ spsk ristet sesamolie (kan udelades)

2-3 spsk mirin (sød risvin), kan erstattes af 1 spsk frugtsirup

olivenolie

sesamfrø

 

grøntsager:

700 g kartofler

½ kg asparges

 

ramsløgsmayo:

½ dl mayonnaise, evt. vegansk

1 dl yoghurt, evt. vegansk

ca. 1 dl sojafløde eller anden fløde

ca. 20 blade ramsløg

 

Pres al væden ud af tofuen (læg den i pres nogle timer) og skær den i skiver, evt. i trekanter.

Rør misoen ud i kogende vand og tilsæt sesamolie eller anden olie og risvin eller frugtsirup. Tilsæt evt. mere vand. Marinaden skal være flydende.

Læg tofuskiverne i et enkelt lag på et stort fad eller lignende. Hæld dressingen over og lad tofuen marinere nogle timer eller natten over. Vend skiverne en enkelt gang.

Rør mayonnaisen sammen med yoghurt og fløde. Smag godt til med salt og peber. Snit ramsløgene med stængler meget fint og rør dem i mayoen. Hvis du ikke har mulighed for at finde ramsløg, så tilsæt i stedet 1-2 fed knust hvidløg og ½ dl klippet purløg.

Kog kartoflerne møre i vand tilsat et drys sukker. Kog aspargesene i vand tilsat et drys sukker 3-5 minutter, afhængig af tykkelsen. Hvide asparges skrælles først.

Læg tofuskiverne på en smurt bageplade (gem resten af dressingen) og sæt dem under grillen. Lad skiverne blive halvgyldne og tag pladen ud af ovnen.

Pensl skiverne med lidt olivenolie og drys med sesamfrø. Sæt pladen under grillen igen til tofuen er helt gylden.

Servér evt. overskydende marinade til tofu og grøntsager sammen med mayoen.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Hvis du vil printe opskriften ud, så tryk på print & PDF nedenfor. Så kan du klikke billederne væk.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

glaseret tofu m asparges

________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

~ by kodfrifredag on 29. May 2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: