ugens menu uge 23, 2014 – fuldkorn og nye kartofler

________________________________________________________________________________________________________________________________

10. juni 2014

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

k n a s e n d e  g u l t  o g  g o d t

.

.

gulerødder på bræt

Forleden da jeg fandt lækre nyopgravede kartofler ved en bod i vejkanten, sikrede jeg mig også nogle nye gulerødder og fede hvide asparges.

Efter min mening skal gulerødder nydes rå – eller allerhøjst vendt på panden i lidt olivenolie og krydderurter. Kogte gulerødder kan jeg slet ikke have med at gøre.

En sprød og knasende salat med nye gulerødder er derimod en kulinarisk oplevelse. Klik her og få opskriften på en broget gulerodssalat med misoaioli.

.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

9. juni 2014

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

n y e  k a r t o f l e r  m e d  s q u a s h

.

.

kartoffelsalat m. tang

Det dejlige sommervejr kalder på lette salater.

I øjeblikket nyder jeg de nye kartofler med stor fryd. Her er en af de kartoffelsalater, jeg holder rigtig meget af. Her har kartoflerne fået selskab af squash, oliven, tang og dild. Sammen med fx hummusen af rugkerner nedenfor, udgør den et dejligt måltid.

.

____________________________________________________________________________________________________________________________________

8. juni 2014

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

e n  p i n s e s a l a t

.

.

nyd jordbærrene i en salat

jordbær.tomatsalat.2

I år er jordbærrene tidligt fremme, og trænger du til lidt afveksling af de klassiske jordbær med is eller fløde, så prøv en salat fra det “salte” køkken.

Her er jordbærrene blandet med tomater og krydderurter og vendt i en balsamicodressing.

Klik på billedet, så får du opskriften.

Rigtig glædelig pinse!

.

__________________________________________________________________________________________________________________________________

7. juni 2014

_______________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

s a l a t  a f  n y e  k a r t o f l e r

.

.

kartoffelsalat med opdateret mormordressing

kartoffelsalat m mormordressing II

I går var jeg så heldig af købe nyopgravede kartofler direkte hos en avler udenfor Holbæk. Mums!

De små guldklumper endte straks i en kartoffelsalat. Det er vigtigt, at kartoflerne koges i vand tilsat lidt sukker (og intet salt) – og at de små knolde ikke bliver for bløde. Sluk for vandet i god tid og lad kartoflerne mørne i det varme vand. Men hold øje med dem!

I denne salat er brugt andre nye grøntsager som ærter og radiser. Det er en salat, der virkelig smager af pinse.

Klik på billedet, så får du opskriften.

.

___________________________________________________________________________________________________________________________________

6. juni 2014

_________________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

f ø r s t  s l o g  v i  d y r e n e  i h j e l

.

antibiotika

.

n u  s l å r  d y r e n e  o s  i h j e l

.

__________________________________________________________________________________________________________________________________

5. juni 2014

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

f o r f a l d e n  t i l  f u l d k o r n 

.

.

hummus af perlerug og broccoli

Mad med fuldkorn bliver mere og mere populært. Efter i mange år at have foretrukket hvidt brød, er danskerne begyndt at sætte pris på de lækre, hele  kerner, som er fyldt med gode næringsstoffer. Det er rigtig dejligt.

Og der er ingen grund til kun at spise rugkerner i rugbrød. Fuldkorn kan også bruges til en dejlig “hummus”. Det er mad med bid, der giver behag i maven.

.

rugkerner

broccoli

 

 

 

 

 

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________

.

en alternativ “hummus” 

kornhummus

Hummus af rugkerner er en dejlig mættende ret. Sammen med kartoflerne i salaten får man gode proteiner. Broccolien leverer både kalk og proteiner – og giver kulør til de brune kerner, der ikke gør meget væsen af sig rent farvemæssigt.

Korn og kartofler er et godt makkerskab. Man kan simpelt hen mærke det, når man spiser de to ting sammen. Det giver velbehag helt ud i hårspidserne!

____________________________________________________________________________________________________________________________________

.

salat af nye kartofler og asparges

Her er er par håndfulde dugfriske grøntsager hentet direkte i mulden på Samsø. 

“Humussen” passer fint til salaten med nye kartofler og asparges.

 

kartofler i hånd

asparges grønne i h

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

____________________________________________________________________________________________________________________________________

.

kartofler elsker asparges


kartoffel.aspargessalat.2

Nye kartofler og asparges passer perfekt sammen i en salat. Sammen med humussen af kerner udgør kartoffelsalaten en dejlig frokostduet. Men de to retter er også et udmærket aftensmåltid her i sommertiden.

.

_________________________________________________________________________________________________________________________________

.

u g e n s  m e n u

.

___________________________________________________________________________________________________________________________________

hummus af perlerug og broccoli


kornhummus3

Hummus laves normalt med kikærter, men her er en variation med hele kerner. Man kan bruge både rug, hvede, byg og spelt.

Klik på billedet, så får du opskriften.

__________________________________________________________________________________________________________________________________

kartoffel- og aspargessalat m. sennepsdressing

kartoffel.aspargessalat

De nye kartofler og asparges er her blandet med lidt friske ærter og en sennepsdressing.

Klik på billedet, så får du opskriften.

_______________________________________________________________________________________________________________________________

 

~ by kodfrifredag on 5. June 2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: