asparges m radiser, ærter og pestodressing

kjj

De let dampede asparges bliver en helt speciel lækkerbid med pestoen af ramsløg. Radiser, ærter og dild er også med til at give velsmag til retten.

__________________________________________________________________________________________________________________________________

brug ramsløg i sæsonen

ramsløg 1

Ramsløgene har heldigvis sæson samtidig med de danske asparges. Jeg har lavet en pesto af ramsløg til denne ret. Men er det slut med ramsløgene, kan du bruge basilikumblade eller andre krydderurter.

________________________________________________________________________________________________________________________________

.

400 g asparges

1 bdt radiser

100 g bælgede ærter

1 bdt dild

 

dressing:

½ dl mayonnaise, evt. vegansk

1 dl yoghurt, evt. sojayoghurt

ca. 1 dl pesto af ramsløg eller basilikum

____________________________________________________________________________________________________________________

.

uuuhhhmmm .. tykke, sprøde danske asparges

Hvide asparges skal skrælles og koges i vand tilsat lidt sukker. Kog endelig ikke stænglerne for meget, blot 2-4 minutter, afhængig af tykkelsen.

.

asparges hvide

asparges m pesto

 

 

 

____________________________________________________________________________________________________________________ 

.

Skræl aspargesene, hvis du har valgt de hvide. Kog aspargesene 2-4 minutter afhængig af tykkelsen. Afdryp dem.

Høvl radiserne til papirtynde skiver. Brug gerne et mandolinjern. Læg skiverne i isvand.

Rør mayonnaise og yoghurt sammen med den valgte pesto. Smag godt til med salt og peber. Rør dressingen sammen før du koger aspargesene, hvis du vil servere dem varme.

Arrangér aspargesene på et fad og fordel dressingen tværs over rødderne. Drys med radiser, ærter og klippet dild.

__________________________________________________________________________________________________________________________________

asparges m pesto 4__________________________________________________________________________________________________________________________________

Hvis du vil printe opskriften ud, så tryk på print & PDF nedenfor. Så kan du klikke billederne væk.

 

~ by kodfrifredag on 12. June 2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: