grillede spidskålspakker m risfyld

grillede spidskålspakker m risfyld

spidskålspakker 3

____________________________________________________________________________________________________________________________

.

kongen af kål

Den første nye spidskål er en delikatesse, der kan nydes rå i en salat eller snittet og vendt i lidt olivenolie på panden. Men skal spidskålen udgøre en hovedret, er dolmere eller små pakker med fyld en lækker måde at nyde den nye kål på.

Der kan anvendes mange former for fyld: ris som her eller linser, bønner eller tofu.

.

spidskål i sigte

spidskålspakker 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

___________________________________________________________________________________________________________________ 

200 g sorte ris eller vilde ris (kan erstattes af linser)

1 spidskålshoved

2 fed hvidløg

2 forårsløg eller ½ porre

2 spsk olivenolie

50 g pinjekerner (kan erstattes af mandler eller nødder)

1 spsk fintsnittet rosmarin

2 spsk friske oreganoblade (eller timianblade)

2 spsk soja- eller kikærtemel (evt. hvedemel)

2 dl sojafløde eller anden fløde

4 spsk vand

2-3 spsk tamari

nye kartofler

 

Kog ris eller linser i dobbelt mængde vand 20-25 minutter. Vilde ris koges 40-45 minutter. Hold øje med at ris eller linser ikke koger tør.

Tag 8-12 blade af spidskålshovedet (brug resten af hovedet til en salat).

Skær det nederste tykke stykke på ribberne af og læg bladene i kogende vand. Damp dem et par minutter og afdryp dem.

Hak de grove stykker af ribberne, som du har skåret af. Hak også hvidløgene og snit forårsløg eller porre.

Varm olien op og rist pinjekernerne gyldne. Tilsæt løg eller porre og den hakkede kål. Svits grøntsagerne, til løgene er bløde. Tilsæt krydderurterne.

Rør løg og kerner i de kogte ris eller linser. Rør melet ud i 1 dl sojafløde og rør det i risene. Smag til med salt og peber.

Fordel fyldet på kålbladene. Fold siderne ind og rul pakkerne stramt sammen.

Grill pakkerne på en grill, en grillpande eller under grillen i ovnen.

Rør den sidste dl fløde sammen med vand og smag til med tamari.

Servér de grillede pakker med tamarisovsen og nye kogte kartofler.

__________________________________________________________________________________________________________________________________

spidskålspakker 1

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Hvis du vil printe opskriften ud, så tryk på print & PDF nedenfor. Så kan du klikke billederne væk.

~ by kodfrifredag on 12. June 2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: