ugens menu uge 24 2014 – grillet spidskål og nye kartofler

.______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

18. juni 2014

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

r u l  a g u r k e n

.

.

agurkeruller med rygeost og radiser

agurkerruller

En agurk siger ikke så meget i sig selv. Men kommer den i selskab med rygeost, radiser og purløg, er det noget helt andet. Servér gerne tynde skiver ristet, sprødt rugbrød til.

Denne lille forret eller frokostret er en skøn servering på en varm sommerdag. Man kan nærmest sige, at det er sommersalat på den lodrette måde.

Klik på billedet, så får du opskriften.

.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

17. juni 2014

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

u h m m . . .  k a r t o f f e l m a d

.

.

kartoffelmad

Vi danskere er i den grad vant til kødpålæg, at det er svært for mange, der skifter madstil, at finde på noget at komme på det elskede rugbrød.

For at hjælpe på det, har jeg faktisk skrevet en hel bog: Den lille grønne for madpakkespisere. Men der er også mange ideer til pålæg her på bloggen. I dag vil jeg blot minde om den dejlige kartoffelmad. Et stykke rugbrød med skiver af nye kartofler, snittede oliven, mayonnaise og timian er en rigtig himmerigsmundfuld.

På brødet nedenfor er der skiver af tomat og avocado, men i Den lille grønne for madpakkespisere finder du mange andre slags pålæg. Prøv fx Stryhn gå hjem og læg dig postej.

.

_______________________________________________________________________________________________________________________________

15. juni 2014

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

l æ k k e r t  f y l d  t i l  k å l p a k k e r

.

.

kålpakker ingredienser

Hvis du, ligesom jeg, har kastet dig over den nye sprøde spidskål, er her en alternativ idé til fyld. Man kan komme alverdens lækkert fyld i kålbladene. I spidskålspakkerne nedenfor er det sorte ris, men hvis du klikker her, får du opskrift på et alternativt fyld med quinoa, svampe og tørrede tomater. Og disse små kålpakker serveres i en lækker kokossovs.

.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

14. juni 2014

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

s k ø n n e  s p i d s k å l

.

.

spidskålssuppe m rosin.2

spidskålssuppe m rosin/kapersguf

Hvis du har kål til overs fra spidskålspakkerne nedenfor så brug dem evt. i en spidskålssuppe. I disse uger med dejlige nye kartofler, kan du tilsætte skiver af de små knolde også.

Suppen kan serveres både varm og kold.

.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

13. juni 2014

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

d e t  e r  g a n s k e  v i s t . . .

.

.

grydebrød.omslag

Efter at mange gik forgæves efter min nye brødbog for et par måneder siden, er der nu et nyt oplag ude i Arnold Buscks butikker. Se nærmeste Busck-butik her.

Bogen indeholder mange spændende opskrifter på brød, der ikke skal æltes – og som man ikke kan mislykkes med.

Senere kommer bogen også til salg i COOPs butikker og hos Bog & Idé boghandlerne.

.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

12. juni 2014

________________________________________________________________________________________________________________________________________________.

.

a s p a r g e s  o g  g r i l l e t  g r ø n t

.

.

asparges hvide

Ugens forret består af dejlige, fede, danske asparges hyllet i en dressing med ramsløgpesto og med ærter og radiser på toppen.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

asparges og ærter

radiser bdt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

____________________________________________________________________________________________________________________________________

.

en rigtig midsommerret

asparges m pesto 4

____________________________________________________________________________________________________________________________________

.

brug hovedet

Kirsten Zagreb

Jeg er vild med kål. Ikke mindst den nye danske spidskål.

Ideen til ugens spidskålspakker fik jeg her på torvet i Zagreb, hvor de havde en krøllet kål, der var en mellemting mellem spidskål og savoykål.

__________________________________________________________________________________________________________________________________

.

en sommerklassiker

De små kålruller kan fyldes med ris, linser, bønner eller tofu – evt. blandet med tern af grøntsager. Her er farsen også rørt med fløde og krydderurter.

.

spidskålspakker 2

spidskålspakker 1___________________________________________________________________________________________________________________________________

.

kongerne af kål!

spidskål og blomkål

___________________________________________________________________________________________________________________________________

.

____________________________________________________________________________________________________________________________________

.

u g e n s  m e n u

.

___________________________________________________________________________________________________________________________________

asparges m radiser, ærter og pestodressing 

asparges m pesto

Med denne forret er der dømt midsommer. Mere dansk bliver det ikke!

Klik på billedet, så får du opskriften.

__________________________________________________________________________________________________________________________________

grillede spidskålspakker m risfyld

spidskålspakker 3

Spidskålspakkerne med risfyld får ekstra karakter, når de har været i kontakt med grillen.

Klik på billedet, så får du opskriften.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________

 

~ by kodfrifredag on 12. June 2014.

2 Responses to “ugens menu uge 24 2014 – grillet spidskål og nye kartofler”

  1. Kan man bruge fuglehampefrø i sit bagværk:-) jeg har gjort det i længere tid men kom til at tænke på om de er behandlet med noget svampemiddel.Tak for de skønne opskrifter.bann

    • Kære Hannah, Desværre bliver jeg dig svar skyldig. Jeg ved det simpelt hen ikke. Hvis du vil være sikker på ren mad, så vælg økologisk.Frøene er nok ikke skadelige i sig selv, men som du siger, kan de være behandlet med noget – og også sprøjtet. Måske forhandleren ved det?
      Tusind tak for din ros. Jeg håber, at du også fremover vil være glad for min grønne mad!
      Kh
      Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: