filotærte m asparges og squash

 filotærte m asparges og squash

asparges på bræt

Du kan bruge enten grønne eller hvide asparges til tærten – eller en blanding.

.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

midsommertærte med filodej, asparges og squash

 filotærte m asparges3

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 .

filodej

er tynd, tynd dej af hvedemel og vand. Dejen bruges især i det græske og tyrkiske køkken.

Tidligere har jeg købt frossen filodej i ruller, men den var virkelig svær at håndtere. Nu har både Irma og COOPs butikker filodej i store ark, se pakningen nedenfor. Den dej er supernem at have med at gøre.

.

filodej

filotærte m asparges

 

 

 

 

 

 

 

 

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

250 g grønne asparges

400 g squash

olivenolie

3 ark filodej (ca. 30 x 35 cm)

ca. 4 spsk mandelmel (kan erstattes af rasp)

1 ½ dl yoghurt

75 g blåskimmelost eller smørbar gedeost

3 store æg eller 4 små

en håndfuld krydderurter: oregano, timian, basilikum etc.

 

Skræl evt. det nederste af de grønne asparges, hvis skallen er hård (skræl hvide asparges). Skær squashen i skiver.

Læg grøntsagerne i en bageform og drys med lidt salt og peber. Vend dem i et par spsk olivenolie.

.

asparges og squash

.

Læg det første ark filodej i en bageform, ca. 24 x 28 cm, beklædt med bagepapir. Pensl dejen med olie og drys med lidt mandelmel eller rasp. Læg de to næste lag ovenpå på samme måde.

Sæt de to forme i en 180 grader varm ovn. Sæt filodejen på den øverste rist og grøntsagerne på den nederste. Tag filodejen ud af ovnen efter ca. 5 minutter. Bag grøntsagerne endnu 5 minutter.

Rør imens yoghurten med den valgte ost og pisk æggene i et ad gangen. Tilsæt et drys salt og peber samt krydderurterne (gem lidt til pynt).

Læg halvdelen af grøntsagerne i den forbagte tærtedej og hæld æggemassen over. Fordel resten af grøntsagerne øverst og sæt tærten i ovnen igen.

Bag tærten gylden, ca. 25 minutter.

Servér en kartoffelsalat til tærten.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

filotærte m asparges 1

 

Hvis du vil printe opskriften ud, så tryk på print & PDF nedenfor. Så kan du klikke billederne væk.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

~ by kodfrifredag on 19. June 2014.

2 Responses to “filotærte m asparges og squash”

  1. Tak for ”opskriften” omkring filodej. Glæder mig til at prøve denne.

    Kan du have en dejlig sommer. Har lige været til kontrol på hospitalet og alt ok :)

    Knus fra Wanda

    Fra: “Kødfri fredag” [mailto:comment-reply@wordpress.com] Sendt: 19. juni 2014 07:55 Til: wanda@wanda.dk Emne: [Nyt indlæg] filotærte m asparges og squash

    kodfrifredag posted: ” filotærte m asparges og squash Du kan bruge enten grønne eller hvide asparges til tærten – eller en blanding. . ___________________________________________________________________________________________________________________________________”

    • Søde Wanda – hvor skønt med hospitalet! Så får du garanteret også en dejlig sommer. Det ønsker jeg for dig!
      Stort knus fra
      Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: