saltbagte nye kartofler m vilde ris og ærtepuré

saltbagte nye kartofler m vilde ris og ærtepuré

 saltbagte kartofler 2

De saltbagte kartofler er her serveret med vilde ris. Men de kan naturligvis spises til mange andre ting som frikadeller, postejer, gratiner, bønner, linser etc. 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

det er også ærtetid

En puré af nye danske ærter passer fint til kartofler og ris. Drys evt. kartoflerne med ærteskud.

Aspargesene synger på allersidste vers, men kan du endnu finde nogen, passer de også perfekt til retten.

.

ærter i fad

saltbagte kartofler 1

 

 

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

700 g nye kartofler

groft salt

200 g vilde ris eller sorte ris

400 g asparges

2 spsk friske timianblade

friske ærteskud eller en krydderurt

en portion ærtepuré

 

Læg et stort stykke bagepapir på en bageplade. Bred et tyndt lag groft salt ud på papiret og sæt kartoflerne i saltet. Luk papiret tæt sammen og sæt pladen i en 200 grader varm ovn.

Det er vigtigt, at laget af salt ikke er for tykt. Kartoflerne bliver så nemt FOR salte.

Bag kartoflerne 15-20 minutter. Stik i kartoflerne undervejs og mærk, når de er møre.

Kog imens risene. Kog vilde ris i dobbelt mængde vand 40-50 minutter. Hvis du synes, det er for meget energi at bruge, så vælg sorte ris. De koges også i dobbelt mængde vand men kun 20-25 minutter.

Lav ærtepureen.

Skræl hvide asparges og kog dem 2-3 minutter i vand med et drys sukker. Afdryp aspargesene.

Rør timianbladene i de kogte ris og smag til med salt og peber.

Læg risene på et fad og arrangér kartofler og asparges ovenpå. Pynt med ærtespirer og servér ærtepureen til separat.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

ærtepuré

ærtepuré.1

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Hvis du vil printe opskriften ud, så tryk på print & PDF nedenfor. Så kan du klikke billederne væk.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

~ by kodfrifredag on 26. June 2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: