sommersuppe m nye kartofler og ærter
sommersuppe m nye kartofler og ærter
Nye kartofler og friskbælgede ærter passer perfekt sammen. Jeg har også kommet lidt asparges i suppen, men er sæsonen forbi, må man undvære dem. Tilsæt evt. lidt flere ærter og/eller skiver af squash.
________________________________________________________________________________________________________________________________________
quinoa
er et lille korn med mange proteiner. Sammen med sojafløde, ærter og kartofler får man et rigtig godt skud protein. Læs mere om quinoa her.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
50 g skalotteløg
2 spsk oliveneolie
50 g sort eller rød quinoa
6-8 dl grøntsagsbouillon
400 g nye kartofler
100 g tynde grønne asparges (kan udelades)
100 g bælgede ærter
1-1 ½ dl sojafløde eller anden fløde
1 bdt persille
evt frisk estragon
Hak løget og svits det i olien, til det er klart.
Skyl quinoaen og tilsæt den sammen med bouillonen. Læg låg på gryden og lad suppen simre 15 minutter.
Skær kartoflerne i skiver og tilsæt dem. Kog suppen yderligere 5 minutter.
Skær aspargesene og 2-3 cm lange stykker og kom dem i suppen sammen med ærterne. Lad suppen koge op og sluk for varmen.
Tilsæt fløde efter smag, når kartoflerne er møre. Hak persillen og rør den i suppen. Smag godt til med salt og peber og varm suppen op til kogepunktet – eller lad den afkøle og servér den kold.
Du kan evt. også tilsætte frisk estragon.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Hvis du vil printe opskriften ud, så tryk på print & PDF nedenfor. Så kan du klikke billederne væk.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________