tarte tatin med tomater

tarte tatin med tomater


tarte tatin.2

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Tarte tatin er en klassisk fransk, ”omvendt” tærte. Fyldet kommes i bunden af tærteformen, og dejen lægges øverst. Når tærten er bagt, vendes den.

Det siges, at den omvendte tærte er blevet til i køkkenet hos søstrene Tatin, der havde et hotel i Frankrig omkring år 1900. En æbletærte skulle være landet på gulvet, og for at redde herligheden kom tærten hurtigt tilbage i formen – men nu med dejen øverst! Fup eller fakta: tarte tatin smager dejligt – også med fyld af tomater.

Tærterne på billedet ovenfor er portionstærter, men man kan naturligvis også bage tærten i en almindelig stor tærteform.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

1 portion tærtedej, se opskriften her, eller 3 plader frossen butterdej

½ dl ahornsirup eller anden sirup

350 g sherry- eller blommetomater

1 spsk tørret oregano

1 spsk tørret timian

råsukker

3 forårsløg

150 g fetaost

frisk timian

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

tomater.blomme

tomater m. hånd

 

 

 

 

 

 

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

tarte tatin.1

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Lav tærtedejen og sæt den i køleskabet en halv times tid – eller tø butterdejen op. 

Fordel siruppen i en stor tærteform eller i fire små forme.

Skær tomaterne igennem og fjern de fleste af kernerne. Drys tomaterne med krydderurterne og lidt salt, peber og sukker.

Læg tomaterne med skærefladen nedad i tærteformen. Pres tomaterne godt sammen, da de krymper under bagningen.

Sæt formen eller formene i en 150 grader varm ovn 20 minutter.

Snit forårsløgene og rul den valgte dej ud.

Tag tomaterne ud af ovnen og skru op til 200 grader.

Drys forårsløgene på tomaterne sammen med smuldret fetaost.

Læg dejen over tomaterne og klem den godt ned langs formens indvendige sider.

Prik dejen med en gaffel og bag tærten færdig ved 200 grader, ca. 20 minutter.

Vend tærten eller tærterne ud af formen(e), så tomaterne vender opad, og drys med frisk timian.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

tarte tatin

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

spis fx en quinoasalat m kikærter til tærten

quinoasalat m kikærter.2

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Hvis du vil printe opskriften ud så tryk på PDF & Print, så kan du klikke billederne væk.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

~ by kodfrifredag on 4. September 2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: