gedeost m hestebønner og blåbær

gedeost m hestebønner og blåbær

gedeost m blåbær

Når blåbærrene boomer, er det om at kende sin besøgelsestid. Blåbær er meget sunde, de indeholder bl.a. mange antioxidanter, og de små blåsorte bær smager skønt. 

Blåbær spises mest i forbindelse med desserter, morgenmad eller i salater. Jeg har her brugt dem i en lille hapser, der faktisk kan være både en forret og en dessert. Hvis hestebønnerne udelades, kan den lille servering nemlig anvendes som en efterret.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

blåbær-boom

blåbær

 

4 store spsk blød gedeost

evt. 2 spsk yoghurt eller fløde

1 økologisk citron

100 g bælgede hestebønner (kan erstattes af edamamebønner som købes frosne i supermarkedet)

2 spsk olivenolie

1/2-1 spsk citronsaft

100 g blåbær

småbladet basilikum eller alm. basilikum

.

blåbær og bønner – et godt makkerpar

gedeost m blåbær.2

Hestebønnerne kan erstattes af edamamebønner, som også er friske (frosne) bønner.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Rør gedeosten med 1-2 tsk reven citronskal og evt. lidt yoghurt eller fløde. Smag til med citronskal, salt og peber.

Brug hestebønnerne rå (hestebønner behøver ikke at koges som andre bønner) – eller kog bønnerne 2-3 minutter og overhæld dem med koldt vand.

Rør olie og citronsaft sammen og smag til med salt og peber. Rør 1-2 spsk småbladet basilikum i dressingen og vend bønnerne i den.

Arrangér osten i fire små skåle og fordel bønner og blåbær på osten. Drys evt. med lidt mere basilikum.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

gedeost m hestebønner.1

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Tryk på Print & PDF nedenfor, så kan du klikke billederne væk, hvis du vil printe opskriften ud.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

~ by kodfrifredag on 11. September 2014.

2 Responses to “gedeost m hestebønner og blåbær”

  1. Hos os har vi altid sagt at hestebønner som de eneste bønner kan spises rå. Men nu har jeg læst i det seneste nummer af PØ en anbefaling fra DTU om at koge hestebønner. Ifølge DTU indeholder de også lektiner og “der er heller ikke historisk traditon for at spise dem rå.”

    • Kære Merete, Mange tak for din info om hestebønner. Det er også nyt for mig. Italienerne har i århundreder spist massevis af hestebønner rå. Måske er indholdet af lektiner så lavt, at det ikke betyder noget? Jeg vil forske mere i sagen, og det var dejligt, at du gjorde opmærksom på problemet.
      Kh
      Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: