marokkansk grøntsagsgryde m kikærter

marokkansk grøntsagsgryde m kikærter

marokkansk kikærteg.4

 marokkansk hverdagsmad

Denne ret ville man i Marokko lade simre i timevis i den klassiske gryde med konisk låg, om hedder tagine.

Jeg har valgt at lave den lynhurtigt i en almindelig gryde, da jeg godt kan lide, at grøntsagerne ikke bliver for bløde. Hvis du har kogte kikærter i fryseren eller bruger kikærter fra dåse, er retten lavet under en halv time.

På markederne i Marokko kan man  købe både tørrede kikærter og kikærter, som er udblødt og kogt, som det ses på billedet nedenfor. Kikærter er simpelt hen basismad i Marokko.

Den stærke puré af chili og krydderier, harissa, passer godt til retten. Servér også gerne couscous til – eller en salat med perlebyg, majs og græskarkerner – eller en salat med andre korn.

.

kikærter i sækkikærtemand maroc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

marokkansk kikærteg.2

harissa maroc

 

 

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________

150 g kikærter (eller 2 dåser)

100 g løg

4 fed hvidløg

4 spsk olivenolie

2 tsk gurkemeje

2 tsk kanel

1 tsk chiliflager

1 spsk spidskommenfrø

350 g gulerødder

3 spsk tomatpasta

2-3 dl grøntsagsbouillon

350 g spidskål eller hvidkål

350 g squash

200 g broccoli eller blomkål

150 g sherrytomater (evt. fra dåse)

4 spsk kapers

en håndfuld mynteblade

harissa

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

marokkansk kikærteg

marokkansk kikærteg.1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Sæt kikærterne i blød natten over og kog dem i nyt vand 15-20 minutter. Afdryp kikærterne.

Hak løg og hvidløg og svits dem i olien et par minutter. Tilsæt krydderierne.

Skær gulerødderne i stave og kom dem i gryden sammen med tomatpastaen og bouillonen. Lad retten simre 3-4 minutter.

Skær spidskålen i store terninger. Skær squashene i skiver og del broccoli eller blomkål i små buketter.

Kom grøntsagerne i gryden og tilsæt evt. lidt mere bouillon, hvis der er kogt for megen væde væk.

Lad grøntsagerne simre 4-8 minutter, afhængig af, hvor møre du ønsker dem.

Tilsæt tomaterne de sidste par minutter. De skal blot være gennemvarme.

Kom kapers og mynteblade i retten og smag godt til med salt og evt. et nip sukker.

Servér evt. den stærke chilipasta, harissa, til. Se her, hvordan den laves. Harissa kan også købes færdig i supermarkeder eller hos indvandrerkøbmænd.

Drys med lidt mere mynte ved serveringen.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

maokkansk kikærteg.3

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

couscous og salat med perlebyg, majs og græskarkerner

couscous m frugt.2

salat-m-perlebyg-og-majs-2

 

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Hvis du vil printe opskriften ud, så tryk på Print & PDF nedenfor, så kan du klikke billederne væk.

_____________________________________________________________________________________________________________________________

~ by kodfrifredag on 25. September 2014.

4 Responses to “marokkansk grøntsagsgryde m kikærter”

  1. Tak for mad, det smagte godt. Jeg havde kogt nogle linser dagen før til ruskomsnusk men eva kom hjem, så det blev pizzaer. Så i morges lavede jeg linse/gulerødder/altmuligt andet deller, som jeg serverede til.

  2. Det ser lækkert ud, hvor mange personer tænker du opskriften går til ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: