grillet eller bagt blomkål (tilbehør)

grillet eller bagt blomkål

grillet blomkål.2

Blomkål kan tilberedes på utallige måder. Rå kan den dejlige kål nydes reven som “sne” eller skæres i papirtynde skiver. Den kan også spises som små buketter i en blandet salat.

Næppe nogen anden grøntsag ændrer så megen smag i forhold til tilberedningen som netop blomkål.

Her har jeg grillet blomkålen, og den er velegnet som tilbehør. Kålen kan også bages. Der er opskrift på begge dele nedenfor. 

 

lysegrøn blomkål

Den pagodeformede kål, romescokål, er i familie med blomkålen. Den kan anvendes i stedet for blomkål.

.

romescokål og blomkål

grillet blomkål

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

1 stort blomkålshoved

+ enten til grillet blomkål

olivenolie

50 g hasselnødder

frisk koriander

evt. blomster fra rød basilikum og/eller hjulkrone

eller til bagt blomkål:

4 spsk tamari

2 spsk spidskommenfrø

1 spsk brune sennepsfrø

1 økologisk citron

frisk krydderurt, fx oregano eller timian

sovs:

4 spsk yoghurt, evt. vegansk

2 spsk mayonnaise, evt. vegansk

4-5 spsk sojafløde eller anden fløde

knust spidskommen

 

grillet blomkål

Skær blomkålen i 1-2 cm tykke skiver og læg dem på bagepapir på en bageplade. Noget af kålen vil sikkert gå fra hinanden, men du kan samle den senere, hvis du serverer tilbehøret portionsvis.

Pensl kålen med olie og drys med salt og peber.

Skær hasselnødderne i flager og læg dem på pladen på et separat stykke bagepapir.

Sæt pladen under grillen til blomkålen er gylden. Hold øje med nødderne. De bliver meget hurtigt gyldne. Tag dem ud af ovnen.

Servér kålen dryppet med lidt sovs og drysset med nødder og krydderurter.

Servér blomkålen med en spidskommensovs: rør yoghurt, mayonnaise og sojafløde sammen. Smag til med spidskommen, salt og peber.

 

spidskommendip

grillet blomkål.dip

bagt blomkål

Hvis du vil bage blomkålen med tamari og krydderier så pensl kålen med tamari og drys med de valgte krydderier.

Sæt pladen i en 200 grader varm ovn og bag kålen til den er gylden, 15-20 minutter.

Snit fine strimler af den gule citronskal og drys dem på den bagte kål sammen med den valgte krydderurt.

 

bagt blomkål.2

bagt blomkål.1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bagt blomkål

 

~ by kodfrifredag on 2. October 2014.

2 Responses to “grillet eller bagt blomkål (tilbehør)”

  1. Hej, I forbindelse med opskriften på bagt eller grillet blomkål vil jeg gerne fortælle lidt om bagt broccoli. Det går ud på at dele broccolien i buketter (og skrælle ‘stilken’ – hvis man altså vil spise den). Nu lægges buketter (og stilk) i en bradepande og tilsættes lidt oliven olie. Salt, peber og parmesan fordeles over buketterne (med mere) og hele herligheden sættes i en 220°c varm ovn i 25 til 30 min.

    Jeg har også afprøvet denne fremgangsmåde med blomkål (det fungerede ikke nær så godt som med broccoli)

    • Tak for din hilsen, Jette. Og tak for ideen med broccolien. Det lyder godt, så det vil jeg helt bestemt prøve. Men jeg synes også, du skal give blomkålen en chance, for jeg synes den smager skønt, når den er grillet. Kh Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: