indiske kartoffelfrikadeller
indiske kartoffelfrikadeller
__________________________________________________________________________________________________________________________________
600 g kartofler (kog dem evt. dagen i forvejen)
2 tsk korianderfrø
2 tsk spidskommenfrø
2 tsk fennikelfrø
½ chili eller efter smag
100 g løg
2 spsk sesamolie
ca. 2 dl rasp
ca. 1 dl soja quisine
1 bdt koriander
1 stort æg (eller 2 spsk HUSK eller 2-3 spsk sojamel)
olie til stegning
Skræl kartoflerne og skær dem i terninger. Kog dem møre i vand uden salt og afdryp dem.
Mos kartoflerne.
Stød de tre krydderier let i en morter og rist dem på en tør pande et par minutter.
Hak chili og løg.
Kom olien på panden og tilsæt chili og løg. Svits dem et par minutter.
Rør chili og løg i kartoffelmosen sammen med rasp, sojafløde og hakket koriander. Smag til med salt.
Rør ægget i farsen – eller tilsæt en af de to andre bindemidler.
Justér farsen med enten mere fløde eller mere rasp. Farsen skal kunne formes til frikadeller i hænderne.
Varm et par spsk olie op på en pande og steg ca.16 frikadeller af farsen.
Servér fx en salat med perlebyg til frikadellerne – eller en orientalsk spidskålssalat.
dip
Giv gerne et dip til frikadellerne.
jordnøddedip
Rør 4-5 spsk jordnøddesmør lindt med vand og smag til med tamari, peber, presset hvidløg og reven ingefær.
kokosdip
Eller du kan vælge kokosdip: smag 2 dl tyk kokosmælk til med salt, reven ingefær, chili og hakket mynte.
_____________________________________________________________________________________________________________________
Suveræn gode frikadeller med perlebyg salat og en cremfraiche dressing med det første purløg der titter op lækkert
Hi Connie,
Hvor skønt at høre! Ikke mindst det med det første purløg. Vi trænger til nyt grønt efter den lange vinter.
Kh
Kirsten
Det lyder og ser rigtig lækre ud, dem må jeg prøve
Har du et tip til hvad man kan gøre med krydderierne, hvis man ikke har en morter?
Mvh Rebecca