kartoffelsuppe fra Bolivia

kartoffelsuppe fra Bolivia

quineasuppe m squash 2

___________________________________________________________________________________________________________

spicy, spicy

chili habernero a

quineasuppe m squash

_____________________________________________________________________________________________________________

.

100 g rød eller sort quinoa

100 g løg

4 fed hvidløg

1 chili eller efter smag

4 spsk olivenolie

ca. 8 dl grøntsagsbouillon (vand + Herbamare)

400 g kartofler

1 rød peberfrugt

100 g squash

100 g majskerner, evt. frosne

.

Sæt quinoaen i blød i vand 10-15 minutter. Se om quinoa her.

Hak løg, hvidløg og chili (fjern kernerne) og svits dem i olien til løgene er bløde.

Skyl quinoaen og afdryp den i en finmasket sigte. Hæld quinoaen i gryden sammen med bouillonen.

Læg låg på gryden og lad suppen koge 10 minutter.

Skær kartofler, peberfrugt og squash i terninger.

Tilsæt kartoflerne efter de 10 minutter. Lad suppen koge op og tilsæt peberfrugt, squash og majs. Kog suppen endnu 10 minutter eller til kartoflerne er møre.

Smag suppen til med salt og peber.

.

quineasuppe m squash 1

__________________________________________________________________________________________________________________

~ by kodfrifredag on 21. November 2013.

4 Responses to “kartoffelsuppe fra Bolivia”

  1. Kære Kirsten

    Lækker supper men i min med sort quinoa blev alle grøntsagerne knaldsorte selvom jeg skyllede quinoaen?

    KH

    Hanne Lise

  2. Kære Kirsten
    Sikke en fuser…….jeg forvekslede sorte sesamfrø med quinoaen derfor blev alt knaldsort. Vil lave suppen en anden dag hvor jeg ikke er så stresset. Endnu engang stort TAK for alle dine dejlige og inspirerende opskrifter.

    • Kære Hanne Lise,
      Det beroliger mig, for jeg kunne ikke forstå det med quinoaen. Faktisk vidste jeg ikke, at sorte sesamfrø også “smitter af”. Men sorte linser gør det i al fald også.
      Hjertelig tak for din ros. Det er meget befordrende for nye retter!
      Kh
      Kirsten

Leave a comment