blomkålshachis m citron og quinoa
blomkålshachis m citron og quinoa
Mange synes, at god mad tager lang tid at lave. Her er et bevis på, at det ikke passer. Denne hachis er lavet på under 1/2 time – og så smager den tilmed skønt.
__________________________________________________________________________________________________
gode proteiner fra tofu og quinoa – skøn smag fra citron
De fleste jeg kender, er ikke vilde med tofu. Det skyldes formentlig, at tofu ikke smager af meget i sig selv. Tofu bør derfor marineres i en blanding af fx tamari, olivenolie, presset hvidløg og reven ingefær – eller køb tofu med smag, fx med krydderurter eller røget.
Det er dog ikke nødvendigt at marinere tofuen i denne ret, der har mange smagsnuancer i sig selv. Er du ægte anti-tofu, kan du bytte tofuen ud med kikærter eller kidneybønner.
.
__________________________________________________________________________________________________
150 g quinoa
150 g løg
4 fed hvidløg
250 g tofu, evt. røget eller med urter
olivenolie
1 stort blomkålshoved (godt 1 kg)
1 økologisk citron
2-3 spsk citronsaft
2-3 spsk tamari
1 bdt persille
Skyl quinoaen og kog den i dobbelt mængde vand og et drys salt 15-20 minutter. Alt vandet skal være kogt væk.
Skær løgene i tynde både. Hak hvidløgene og skær tofuen i små terninger (pres evt. væde af tofuen først).
Svits løg, hvidløg og tofu ved rask varme i 4 spsk olie, til tofuen og løgene er gyldne. Tag de tre ting fra panden.
Skær blomkålshovedet i små buketter og skær stokken i terninger. Svits blomkålen i ½ dl olivenolie ved rask varme, til kålen er gylden. Den skal helst bevares en lille smule sprød.
Jeg steger løg/tofu og blomkål hver for sig, for at tofuen ikke skal gå i stykker. Hvis det ikke er vigtigt for dig, kan du svitse alle tingene samtidig i en stor pande, evt. en wok.
Vend quinoa og løg/tofu i blomkålen. Varm retten igennem. Tilsæt 2 spsk citronsaft og 2 spsk tamari samt lidt friskkværnet peber (du kan efter smag også tilsætte lidt chili).
Smag til, om der skal mere citronsaft og/eller tamari i retten.
Høvl tynde strimler af den gule del af citronen. Hak persillen, og drys begge dele over hachisen.
_________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________
Hvis du vil printe opskriften ud, så tryk på print & PDF nedenfor. Så kan du klikke billederne væk.
________________________________________________________________________________________________________