mulligatawny suppe

mulligatawny suppe

Mulligatawny er ikke en “ægte” indisk suppe – selv om den smager af indien. Suppen blev udviklet af englænderne under kolonitiden.

Men indisk eller ej, suppen der dejlig – og så er det i øvrigt den suppe, som serveres hver nytårsaften i filmen “90års fødselsdagen”.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

100 g løg

2 fed hvidløg

4 spsk olivenolie

6 kardemommekapsler

1 ½ dl brune ris

8-10 dl grøntsagsbouillon

200 g gulerødder

1 stor peberfrugt

200 g æble

2-3 tsk garam masala

citronsaft

evt. 4 spsk yoghurt

evt. lidt frisk kokos

persille eller koriander


Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til løgene er klare.

Tag kardemommefrøene ud af kapslerne og stød dem i en morter. Tilsæt dem og svits dem med et par minutter.

Kom risene i gryden og hæld bouillonen ved. Læg låg på gryden og lad suppen simre ca. 25 minutter.

Skær gulerødderne i skiver. Skær peberfrugt (fjern kernerne) og æble i små terninger.

Kom de tre ting i suppen sammen med garam masala. Kog suppen til risene er helt møre, endnu 5-10 minutter.

Smag til med garam masala, citronsaft, salt og peber.

Du kan sætte en skefuld yoghurt på hver portion og dryssse med frisk reven kokos – eller give et helt kokosstykke til separat.

Drys med hakket persille eller koriander.


tip

Du kan bruge karry i stedet for garam masala. I så fald svitses karryen i olien straks fra start, inden løgene tilsættes


~ by kodfrifredag on 31. March 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: