stryhn-gå-hjem-og-læg-dig-postej
stryhn-gå-hjem-og-læg-dig-postej
Leverpostej er det danske nationalpålæg. Det er en fed sag, der ikke gør ret meget godt for vores krop.
Denne linsepostej er helt kolesterolfri og meget fedtfattig. Og så smager den dejligt.
100 g grønne linser
30 g skalotteløg
2 fed hvidløg
1 stængel bladselleri (kan udelades)
2 spsk olivenolie
8-10 friske salvieblade (eller halvt så mange tørrede)
50 g valnødder
1 økologisk citron
1-2 spsk tamari
Kog linserne i rigeligt vand 20 minutter. Afdryp dem.
Hak løg, hvidløg og bladselleri (fjern strengene så godt som muligt).
Svits de tre ting i olien 5 minutter.
Purér linser, løg, bladselleri og snittet salvie. Brug gerne en stavblender, så kan du styre konsistensen. Postejen må gerne være “grofthakket”.
Hak valnødderne fint med en kniv og rør dem i postejen.
Tilsæt 1-2 tsk reven citronskal og smag postejen godt til med tamari, friskkværnet peber, citronsaft og evt. mere salvie.
tip
Du kan evt. røre 2 spsk olivenolie i postejen.
Du kan erstatte bladsellerien med 100 g hakkede, svitsede svampe.
vegetarret, veganerret, vegetaropskrift, veganeropskrift
Brilliant, det smager skønt, også når man ææææælsker leverpostej. Tak for det.
Henriette, Lima
Henriette Hougs said this on 1. March 2012 at 19:03 |
Kære Henriette,
Hvor fantastisk at have en læser i Lima! Jeg synes, det er utroligt, at du allerde har nået at lave “lever”postejen – og jeg er rigtig glad for at høre, at du også synes, den smager skønt.
Kh
Kirsten
kodfrifredag said this on 1. March 2012 at 22:59 |
Den skal helt sikkert prøves, når jeg får det lidt bedre. Ligger syg i øjeblikket. Lyder rigtig dejlig.
Deborah said this on 3. March 2012 at 13:16 |
Hi Deborah,
Rigtig god bedring! Jeg er sikker på, at du vil nyde postejen, når du er rask.
Kh
Kirsten
kodfrifredag said this on 4. March 2012 at 10:03 |
And I thought I was the sensible one. Thanks for setting me sthargit.
Bettie said this on 14. May 2017 at 17:45 |
Kat Slay 29.08.2012 12:20 am I pretty much use spray paint on everything! lol! I’m making some sweet Smash books for my best friends and would love to use these on the covers and pages! I also completed all of the requirements for the contest! xoxo, Mark!
cheap down payment said this on 20. May 2017 at 18:38 |
Jeg har lavet postejen før, med bladselleri. Smager pragtfuldt! I dag har jeg skiftet bladselleri ud med friskplukkede vilde svampe (hummerskørhat). Glæder mig til at smage..
Birthe P said this on 1. September 2012 at 14:55 |
Hi Birthe,
Jeg er glad for at høre, at du kan lide postejen.Faktisk er den nok en smule mere lækker med svampe. Jeg håber, din postej bliver god. Skriv gerne, hvad du synes som den med svampe. Lige nu er der heldigvis en del at hente i naturen.
Kh
Kirsten
kodfrifredag said this on 1. September 2012 at 21:13 |
Lyder lækker og skal prøves…Vil lige høre om den kan fryses ?
ulla-britt said this on 29. October 2012 at 13:37 |
Hi Ulla-Britt,
Ja, den smørepostej kan nemt gå hen og blive yndlingspålægget!
Jeg har ikke prøvet at fryse den, men jeg tror det er muligt. Den vil muligvis blive en smule “vandet”.
Frys evt. en spiseskefuld og se, hvordan postejen opfører sig.
Kh
Kirsten
kodfrifredag said this on 29. October 2012 at 14:10 |
skal den bages?
katrine said this on 13. January 2013 at 15:51 |
Hi Katrine,
Nej, poatejen skal ikke bages. Når linserne er kogt, er det helt enkelt at lave postejen.
Kh
Kirsten
kodfrifredag said this on 13. January 2013 at 17:16 |
Kære Kirsten, da jeg så Politikens test i morgens, tænkte jeg straks på din superlækre opskrift. Den kan varmest anbefales!
God weekend,
og kh Erika
Erika Heinemann said this on 2. March 2013 at 17:54 |
Tak for anbefalingen, kære Erika.
Jeg ønsker dig en dejlig solbeskinnet søndag.
Kh
Kirsten
kodfrifredag said this on 3. March 2013 at 10:56 |
Hej Kirsten,
håber du kan hjälpe mig gærflager!hvad kan jeg bruge istedetfor det!har ingen anelse om hvd det er!Er det noget pulver af en art!findes der noget andet jeg kan bruge!Er vegetar men spiser mälkeprodukter og äg.
tulle said this on 3. March 2013 at 15:28 |
Kære Tulle,
Tak for din hilsen. Jeg er desværre ikke ekspert i gærflager. Flagerne bruges meget af vegetarer, men jeg har faktisk aldrig selv prøvet dem.
Gærflager bruges for at give smag til retten – og ernæringsmæssigt er de også gode.
Læs mere om gærflager her: http://mia-mad.dk/how-to-1-gaerflager/
Kh
Kirsten
kodfrifredag said this on 3. March 2013 at 21:38 |
Your post captures the issue pertfcely!
Susie said this on 14. May 2017 at 19:20 |
Hello Nice blog site. Do you need to guest submit in mine sometime? If so please inform me by means of e-mail or simply reply to this particular opinion because We subscribed to notices and will realize should you choose.
http://kfzversicherungpro.info/ said this on 29. August 2017 at 00:15 |
Gudepålæg
Jens said this on 21. March 2013 at 16:30 |
Hi Jens,
Aiii, hvor skønt at høre. Jeg er også selv vild med det pålæg!
Kh
Kirsten
kodfrifredag said this on 21. March 2013 at 21:38 |
Jeg kogte godt nok linserne sammen med noget herbamare boullion, men jeg var stadig overrasket over den gode smag. Det er jo som klassisk dansk smørrepålæg. Er det valnødderne?
Jens said this on 28. March 2013 at 12:12 |
Kære Jens,
Ja, jeg blev selv noget overrasket over smagen i denne postej. Faktisk minder den lidt om leverpostej, og det var IKKE meningen! Jeg har ikke trang til at efterligne kød på nogen måde, men så blev det sådan helt automatisk.
Jeg tror smagen kommer af en syntese mellem salvie, valnødder og tamari.
Rigtig god påske.
Kh
Kirsten
kodfrifredag said this on 28. March 2013 at 19:49 |
Har lige set DR her til aften. Hvor du præsenterede din postej. DEN skal jeg prøve!
Like Bree said this on 26. November 2013 at 22:13 |
Glæder mig at du så TV. Desværre var mit indlæg kortet MEGET ned. Ærgerligt! Men jeg håber, at du vil nyde postejen.
Kh
Kirsten
kodfrifredag said this on 26. November 2013 at 22:48 |
Er opskriften til en enkelt person? Eller hvor meget postej bliver der?
Anne Mette Christensen said this on 23. December 2013 at 09:31 |
Kære Anne Mette,
Det er lidt svært at sige nøjagtig hvor mange personer, postejen er til. Det er en kold smørepostej, der minder om leverpostej. Det vil komme an på, hvor meget andet pålæg, du serverer. Men der brude være rigeligt til adskillige skiver brød.
God fornøjelse og rigtig glædelig jul.
Kh
Kirsten
kodfrifredag said this on 23. December 2013 at 14:47 |
Nam Nam Kirsten, den smager bare godt!!! Stort hit hos familie og venner. Tusind tak for at du deler dine super opskrfiter
Tina Selmar-Etting said this on 18. February 2014 at 01:16 |
Tusind tak for nam nam hilsen, Tina. JEG siger tak, fordi du vil bruge mine opskrifter. Det er altid en stor glæde, når andre har glæde af mine ting.
Jeg er også vild med postejen, og kan slet ikke forstå, hvorfor man spise lever fra plagede grise, når man nu kan lave noget lækkert med linser!
Kh
Kirsten
kodfrifredag said this on 18. February 2014 at 09:32 |
Uhmm, den må jeg prøve. Hvor kan jeg købe salvie? Det lader til, at det ikke rigtig kan undværes.
ninamezcua said this on 29. March 2014 at 18:25 |
Du kan købe salvie frisk i de forretninger, der sælger friske krydderurter, fx grønthandlere og supermarkeder. Tørret salvie kan du få i alle supermarkeder. Du skal bruge lidt mindre af den tørrede end den friske. Men smag dig frem – for det er rigtigt gættet: salvie er vigtig i denne postej.
Kh Kirsten
kodfrifredag said this on 30. March 2014 at 09:07 |
tamari hvad er det ? Glæder mig at prøve den til påskefrokost :)
yvonne said this on 14. April 2014 at 07:17 |
Kære Yvonne,
Tamari er naturlig gæret soja med en dejlig smag. Det fås i de fleste supermarkeder og helsekostbutikker, men du kan også bruge helt almindelig soja.
Rigtig glædelig påske – og kh fra Kirsten.
PS: undskyld det sene svar, men jeg er lige kommet hjem efter et par uger i Iran.
kodfrifredag said this on 17. April 2014 at 10:21 |
Hej kirsten, er det almindelige grønne linser eller de små delikatesse/de puy?
Mvh karin
Karin sonne-nijhoff said this on 23. April 2014 at 09:44 |
Kære Karin,
Jeg har brugt de almindelige grønne linser, men jeg tror sagtens, at du også kan bruge de puy-linser. Jeg har også prøvet med sorte linser, og det fik fint.
Kh Kirsten
kodfrifredag said this on 23. April 2014 at 11:36 |
I’m sheokcd that I found this info so easily.
Voncile said this on 14. May 2017 at 17:19
[…] Grønne linser – mere løse i konsistensen, men koger ikke ud ligesom de røde. Vi bruger dem mest i gryderetter. De danner base for denne uhyggeligt overbevisende ‘leverpostej‘ […]
Et kig i det veganske køkken said this on 17. August 2014 at 15:19 |
[…] sidste højtbelagte er en postej lavet nogenlunde efter Kirsten Skaarups opskrift på ‘Stryhns-Gå-Hjem-Og-Læg-Dig-Postej‘. Hertil havde Mathias lavet julesyltede rødbeder, shiitake-bacon og drysset med karse og […]
PlantePusherne i magtens centrum | PlantePusherne said this on 12. December 2015 at 12:33 |
[…] Stryhn Går Hjem og Læg Dig Postej fra Kirsten Skaarup […]
Den perfekte postej med rosmarin – Små Grønne Fodaftryk said this on 15. February 2017 at 22:25 |
Kan den fryses ned?
Janni said this on 31. March 2018 at 12:18 |
Hejsa
Kan den laves uden valnødder? Min mave er ikke glad for nødder eller kerner desværre.
På forhånd tak
Ann
Ann Waaben said this on 16. December 2020 at 03:23 |
[…] Grønne linser – mere løse i konsistensen, men koger ikke ud ligesom de røde. Vi bruger dem mest i gryderetter. De danner base for denne uhyggeligt overbevisende men veganske ‘leverpostej‘ […]
Det veganske køkken • Din komplette guide til veganske basisvarer said this on 10. March 2022 at 21:21 |