hash browns – amerikanske kartoffelfrikadeller

hash browns – amerikanske kartoffelfrikadeller

kartoffelfrikadeller hash br

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

amerikansk livret

Enhver amerikaner med respekt for sig selv har denne ret med kartofler på morgenbordet – eller i det mindste på brunchbordet.

Hash browns laves af revne kartofler og kan steges på forskellige måder. Nogle steger ”hashen” som en rösti eller som en lidt tykkere kartoffelpandekage. Andre steger kartoffelmassen som frikadeller. Jeg har valgt sidstnævnte måde og serverer kartoffelfrikadellerne som en hovedret med en mættende salat til. Det kan fx være en salat med quinoa.

Lav evt. dobbelt portion. Frikadellerne får hurtigt ben at gå på!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

kartoffelfrikadeller på pande

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

400 g bagekartofler

50 g skalotteløg

evt. chili

2 spsk hvedemel

1 æg

olie til stegning

 

Riv kartoflerne groft. Drys lidt salt på og lad dem dryppe af i en sigte en halv times tid. Pres så meget væde ud af kartoflerne som muligt.

.

kartofler revne

.

Hak løgene og evt. lidt chili.

Rør kartoflerne med løg, mel og æg. Tilsæt en drys salt (men pas på, kartoflerne er allerede lidt salte fra afdrypningen) og peber.

Steg frikadellerne gyldne i godt varm olie på en pande. Skru ned for varmen og steg frikadellerne gyldne på begge sider.

Denne portion giver ca. 8 frikadeller. Hvis du vil bruge frkadellerne som hovedret, så lav evt. dobbelt portion. Frikadellerne ryger som sagt hurtigt fra fadet!

Hvis du laver dobbelt portion, så har du – måske – også til madpakken.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

~ by kodfrifredag on 12. September 2013.

5 Responses to “hash browns – amerikanske kartoffelfrikadeller”

 1. Kære Kirsten
  Jeg har tidligere kontaktet dig om samme problem med at printe dine opskrifter ud. Har netop forsøgsvis printet opskrift på dine hash browns ud, den fylder 6 A-4 sider, bruger en masse farvebæk pga. store fotos og er faktisk ubrugelig, da jeg bare ønsker en 1-sides print til at sætte i min opskriftmappe til brug ved lejlighed. Jeg er vild med dine opskrifter, men får desværre lidt nervøse trækninger hver gang de kommer ind i min mailboks, fordi jeg har praktiseret at kopiere den over i et worddokument, fjerne fotos, ændre skrifttype og størrelse, så det fylder én side og så printe – alt for meget arbejde! Er der noget, jeg har overset? Ellers denne bøn til din webmaster? Mange hjertelige hilsner Katrine

  • Kære Katrine,
   Jeg kan godt forstå, at du er godt træt af det printeri. Desværre er du ikke den eneste, der har problemer med at printe ud fra bloggen.
   Det nemmeste er, at du går ned nederst under den pågældende opskrift. Her er tre små firkanter med teksten “E-mail”, “Print” og “Print & PDF”. Hvis du trykker på den sidste kommer du ind på noget, der hedder “print friendly”. Her kan du klikke billederne væk, så du kun får teksten. Der kommer et gult felt frem med teksten “Klik for at fjerne”. Her kan du fjerne billederne.
   Jeg håber, det lykkes for dig.
   Kh
   Kirsten

 2. Reblogged this on The reblog-blog.

 3. De er bare super lækre! Har lavet dem flere gange :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: