hash browns – amerikanske kartoffelfrikadeller
hash browns – amerikanske kartoffelfrikadeller
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
amerikansk livret
Enhver amerikaner med respekt for sig selv har denne ret med kartofler på morgenbordet – eller i det mindste på brunchbordet.
Hash browns laves af revne kartofler og kan steges på forskellige måder. Nogle steger ”hashen” som en rösti eller som en lidt tykkere kartoffelpandekage. Andre steger kartoffelmassen som frikadeller. Jeg har valgt sidstnævnte måde og serverer kartoffelfrikadellerne som en hovedret med en mættende salat til. Det kan fx være en salat med quinoa.
Lav evt. dobbelt portion. Frikadellerne får hurtigt ben at gå på!
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
.
400 g bagekartofler
50 g skalotteløg
evt. chili
2 spsk hvedemel
1 æg
olie til stegning
Riv kartoflerne groft. Drys lidt salt på og lad dem dryppe af i en sigte en halv times tid. Pres så meget væde ud af kartoflerne som muligt.
.
.
Hak løgene og evt. lidt chili.
Rør kartoflerne med løg, mel og æg. Tilsæt en drys salt (men pas på, kartoflerne er allerede lidt salte fra afdrypningen) og peber.
Steg frikadellerne gyldne i godt varm olie på en pande. Skru ned for varmen og steg frikadellerne gyldne på begge sider.
Denne portion giver ca. 8 frikadeller. Hvis du vil bruge frkadellerne som hovedret, så lav evt. dobbelt portion. Frikadellerne ryger som sagt hurtigt fra fadet!
Hvis du laver dobbelt portion, så har du – måske – også til madpakken.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Kære Kirsten
Jeg har tidligere kontaktet dig om samme problem med at printe dine opskrifter ud. Har netop forsøgsvis printet opskrift på dine hash browns ud, den fylder 6 A-4 sider, bruger en masse farvebæk pga. store fotos og er faktisk ubrugelig, da jeg bare ønsker en 1-sides print til at sætte i min opskriftmappe til brug ved lejlighed. Jeg er vild med dine opskrifter, men får desværre lidt nervøse trækninger hver gang de kommer ind i min mailboks, fordi jeg har praktiseret at kopiere den over i et worddokument, fjerne fotos, ændre skrifttype og størrelse, så det fylder én side og så printe – alt for meget arbejde! Er der noget, jeg har overset? Ellers denne bøn til din webmaster? Mange hjertelige hilsner Katrine
Kære Katrine,
Jeg kan godt forstå, at du er godt træt af det printeri. Desværre er du ikke den eneste, der har problemer med at printe ud fra bloggen.
Det nemmeste er, at du går ned nederst under den pågældende opskrift. Her er tre små firkanter med teksten “E-mail”, “Print” og “Print & PDF”. Hvis du trykker på den sidste kommer du ind på noget, der hedder “print friendly”. Her kan du klikke billederne væk, så du kun får teksten. Der kommer et gult felt frem med teksten “Klik for at fjerne”. Her kan du fjerne billederne.
Jeg håber, det lykkes for dig.
Kh
Kirsten
Reblogged this on The reblog-blog.
De er bare super lækre! Har lavet dem flere gange :)
Dejligt at høre, Denise. Det er også en af mine yndlinge.
Følg gerne med over i min nye blog: http://www.kirstenskaaup.dk – der kommer ikke flere indlæg på kødfrifredag.
Kh Kirsten