provencalske tomater
provencalske tomater
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
I Provence har enhver restaurant med respekt for sig selv altid en bradepande fyldt med disse bagte tomater.
Tomaterne er lækre som tilbehør eller som en lille forret eller frokostret med godt brød til.
Lav rigeligt. Tomaterne får altid hurtigt ben at gå på!
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________
10-12 store tomater
2 spsk råsukker
salt, peber
en håndfuld frisk oregano eller merian
olivenolie
6 fed hvidløg
1 bdt persille
50 g rasp
1 spsk tørret timian
½ spsk tørret salvie
frisk timian
Skær tomaterne over midt på ”maven”. Sæt de halve tomater i et oliesmurt, ovnfast fad.
Drys med sukker, lidt salt og peber og oregano eller merian. Dryp med lidt olie.
.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Sæt fadet i en 200 grader varm ovn 20 minutter.
Hak hvidløg og persille fint og bland det i raspen sammen med timian og salvie.
Fordel blandingen på de forbagte tomater. Dryp med lidt olie og sæt fadet i ovnen endnu ca. 20 minutter.
Drys med frisk timian.
Tomaterne kan nydes varme eller kolde.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Nej hvor ser de bare lækre ud – det må jeg prøve at lave meget snart!
Sofie said this on 4. September 2013 at 19:41 |
Ja, det kan jeg anbefale. Men pas på: de er vanedannende!
Kh
Kirsten
kodfrifredag said this on 4. September 2013 at 22:10 |
[…] recipe was found on Kødfri Fredag. The blogger is here on WordPress, so if you like this recipe, follow her […]
Provencal Tomatoes (Provencalske tomater) | Translations of Danish Recipes said this on 21. January 2014 at 14:37 |
Kære Kirsten. Jeg ser hver uge frem til at få dine lækre opskrifter. Og jeg bruger din kogebog Det kærlige Køkken meget flittigt. Jeg glæder mig til at prøve de provencalske tomater. Hvor mange tomater passer opskriften mon til? Det ser ud til at være alm. størrelse tomater. Knus til dig fra Inger
Inger Thomsen said this on 4. September 2014 at 08:55 |
Kære Inger, Tusind tak for din hilsen – og hvor er det dejligt at høre, at du kan bruge både bog og blog. Det er så inspirerende at få sådan en melding.
Tomaterne fra Provence er beregnet som tilbehør. Hvis du regner med 3-4 store tomater til hver person, burde det være O.K. Du kan naturligvis også bruge små tomater, så skal du bare have nogle flere. Skulle der blive noget til overs, smager tomaterne også fint kolde.
Rigtig godt fornøjelse med retten. Stort knus til dig fra Kirsten
kodfrifredag said this on 4. September 2014 at 09:12 |