gulerodssalat m krydret ingefærdressing
gulerodssalat m krydret ingefærdressing
En gulerodssalat kan serveres til næsten alt. Det er nærmest en klassiker, og her har gulerødderne fået en dressing med ingefær og spidskommen, der passer godt til de søde rosiner og rødder – og giver salaten et strejf af Østen.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________
.
50 g rosiner
300 g gulerødder
3 spsk sesamfrø
mynte (kan erstattes af anden krydderurt, fx koriander)
dressing:
2 spsk spidskommen
3 spsk olivenolie
2-3 spsk citronsaft
ca. 1 tsk råsukker
1-2 spsk reven ingefær
.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________
Hæld kogende vand på rosinerne og lad dem stå, mens du laver salaten.
Høvl tynde skiver af gulerødderne på langs. Brug et mandolinjern eller en tyndskræller. Læg strimlerne i vand med isterninger.
Rist sesamfrøene gyldne på en tør pande. Sæt dem til side.
Rist derefter spidskommenfrøene til dressingen, til de begynder at dufte, og stød dem let i en morter.
Rør olie, citronsaft og sukker sammen. Tilsæt ingefær og spidskommen. Smag godt til med citron, sukker, reven ingefær, salt og peber.
Afdryp gulerødderne og arrangér dem på et fad. Dryp dressingen over og drys med sesamfrø og frisk mynte eller koriander.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________________________________________________
Hvis du vil printe opskriften ud, så tryk på PDF & Print nedenfor, så kan du klikke billederne væk.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Kæreste Kirstern, det ser super lækkert ud, manglede lige inspiration til gulerødder, så det bliver fredagens skønne tilbehør.
Det er vidunderligt med de ugentlige inspirationer. Kærligt tak
annie van der heide said this on 24. July 2014 at 18:56 |
Skønt at høre, kære Annie. Jeg håber, det smagte.
Kærligst Kirsten
kodfrifredag said this on 24. July 2014 at 22:59 |
vilket gott recept, jag byter råsocker mot kokos-socker, tack för bra tips!
Monica Hansen Lindberg said this on 26. July 2014 at 19:50 |
Tack så mycket, Monica. Jeg er rigtig glad for at høre, at du synes om recepten. Tak også for ideen med at bruge kokossukker. Det har jeg ikke prøvet.
Kh Kirsten
kodfrifredag said this on 26. July 2014 at 21:15 |